Kunstgras: waar moet je op letten?

Heb je plannen om je tuin aan te pakken? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in het plaatsen van kunstgras. In dit blog helpen wij je op je weg en lees je meer over de aanschaf, het aanleggen en het onderhoud van kunstgras. Lees je mee?

Aanschaf

Wanneer je kunstgras wil aanschaffen, is het eerst belangrijk om duidelijk te hebben wat je precies nodig hebt. Wil je slechts een klein stukje kunstgras, bijvoorbeeld voor een kleine tuin, balkon of dakterras? Of wil je een groot gedeelte van je tuin bekleden met kunstgras? Daarnaast zijn er verschillende prijsklassen waar je uit kunt kiezen. Hoe duurder het kunstgras, hoe beter de kwaliteit. Met een hogere kwaliteit zal het kunstgras op echt gras lijken, loop je het minder snel plat en verkleurd het minder snel. Het is dus zeker aan te raden om naar een goede kwaliteit te kijken! Bepaal van te voren wat je budget is, dan kun je hier rekening mee houden.

Aanleggen

Je kunt ervoor kiezen om het kunstgras zelf aan te leggen, maar je kunt dit natuurlijk ook door een expert laten doen. Je kunt het vergelijken met het leggen van een nieuwe vloer of tapijt. Ben jij (of je partner) handig? Dan zou ik proberen om het zelf te doen, dit scheelt in de kosten. Je kunt vooraf filmpjes kijken of iemand om advies vragen. Kunstgras leg je op verschillende soorten ondergrond, maar bij voorkeur op zand van ongeveer 4-5 centimeter dik. Heb je een ander soort ondergrond? Lees je dan van te voren goed in over de mogelijkheden, bijvoorbeeld bij kunstgras-grastapijt.be.

Wist je dat er een heel groot kwaliteit verschil is in kunstgras? Het is écht aan te raden om eerst samples op te vragen (wanneer je online wilt shoppen) of even langs te gaan om het verschil goed te bekijken. Het ene gras is groener dan het ander, en dat wilt niet altijd zeggen dat het even realistisch overkomt. Wil je voor een natuurlijke look, of juist het perfecte gazonnetje?

Onderhoud

In principe heeft kunstgras weinig onderhoud nodig, vandaar dat het ook zo’n ideale keuze is! Je kunt het kunstgras borstelen of stofzuigen (ja, echt) om het kunstgras netjes te houden. Heb je vlekken op je kunstgras? Dan kun je dit gewoon schoonmaken met een sopje. Geen gedoe meer met grasmaaien en sproeien, ideaal voor iemand zonder groene vingers!

Heb jij kunstgras of normaal gras?Kunstgras