Je huis verlichten met led-verlichting

Verlichting is sfeerbepalend als het gaat om de gezelligheid in huis. We gebruiken verlichting al lang niet meer voor functionaliteit alleen. Een kamer verlichten met een ordinaire gloeilamp is niet meer van deze tijd. Het verlicht de kamer wel, maar is verre van knus en gezellig, buiten dat om is een gloeilamp niet duurzaam. Led-verlichting is functioneel, veelzijdig en hartstikke duurzaam. Een prima manier van verlichten dus.

Led-verlichting is energiezuinig

 

In vergelijking met andere vormen van verlichting bespaart led-verlichting al snel 80% energie. Dus gooi die energievretende gloeilamp weg en vervang deze met een led-lamp. Je hebt de kosten er zo weer uit. Led-verlichting gaat zeer lang mee, dus je hoeft een lamp niet snel weer te vervangen, wat bij een gloeilamp wel het geval is. Kortom, als je blij wilt worden van de jaarlijkse afrekening van je energieleverancier dan is de aanschaf van led-verlichting een verstandige stap.

Led-verlichting is gezellig

Toen led-verlichting net op de markt kwam was het een koude en kille vorm van verlichten. Duurzaam, maar niet echt gezellig. Daar is in de loop van de jaren verandering in gekomen. Er bestaan lampen die van kleur kunnen wisselen en gedimd kunnen worden voor de juiste sfeer in huis. Het is de nieuwe manier van verlichten en wordt toegepast in vele vormen. Een gezellig dimlicht achter je dressoir, in de trap of in je slaapkamer is niet vreemd meer. En het mooie is, je kunt de juiste kleur bepalen voor de juiste setting. Ideaal bijvoorbeeld bij led inbouwspots dimbaar

Led-verlichting is veiligerEen led-lamp is stevig. Een gloeilamp breekt heel makkelijk in duizenden stukjes, een led-lamp wil de val op de grond regelmatig overleven. Daarbij wordt een led-lamp niet heet, dat verkleint de kans op kortsluiting en brandgevaar. Bovendien bevatten deze lampen geen kwik en komt er geen enkele vorm van UV of infrarood vrij bij het gebruik ervan. Het is dus een veiligere manier van verlichten, waarom zou je daar niet voor kiezen?

Led-verlichting is innovatiefEr wordt continue gewerkt aan verbetering als het gaat om led-verlichting. Je kunt ze op afstand besturen, de kleur bepalen en tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om de lampen spraakgestuurd aan en uit te zetten, te dimmen en te laten verkleuren. En dit is nog maar het begin, de wetenschap achter deze vorm van verlichten blijft in ontwikkeling.