Lekker slapen doe je zo!

Een goede nachtrust is natuurlijk essentieel. Maar hoe kom je nu aan een goede nachtrust? In dit artikel vind je een aantal tips voor een fijne slaapkamer en tips om tot rust te komen in je eigen bed.

Iedereen reageert anders op weinig slaap. Zo kunnen wij volwassenen juist heel moe worden van een nacht met weinig slaap, terwijl kinderen juist enorm druk kunnen worden. Beide zijn niet bevordelijk voor je concentratievermogen en dat is natuurlijk niet handig op het werk of op school.

Zorg voor een goed matras

Dat is onze allereerste, maar ook allerbelangrijkste tip. Een goed matras hangt niet van de prijs af. Het gaat er om dat je matras matcht met jouw lichaam. Het is dus belangrijk om bij verschillende matrassen even te kijken hoe het voor jou voelt. Laat je ook vooral goed adviseren! Zo kan je gewicht, lengte maar ook je houding van belang zijn bij het kiezen van het juiste matras.

Zorg voor frisse lucht

In de winter is het misschien wat koud om met een open raam te slapen. Maar wanneer de temperatuur het toelaat is het echt aan te raden om met het raam open te slapen. Frisse lucht maakt moe waardoor je sneller in een diepe slaap komt. Té koud buiten? Zet dan een uurtje voor je naar bed gaat nog even het raam open. Wanneer je in je bed kruipt is kamer lekker fris en gelucht!

Dons!

Iets wat ik echt oprecht kan adviseren is een donzen dekbed. Donzen dekbedden zijn pure verwennerij. Ze voelen heerlijk licht, zijn zacht, warm, soepel en ademend. Het voelt alsof je onder een zacht wolkje slaapt.

De dekbedden van Yumeko zijn echt luxe eco dekbedden, en hebben zelfs gerecyclede dons dekbedden. Net wat fijner voor het milieu.

Yumeko is het enige bedrijf in Nederland dat dekbedden aanbiedt van biologisch gecertificeerd ganzendons. Van een boerderij waar de ganzen vrij rondlopen.

Wij zelf liggen graag onder een tweepersoons dekbed. Maar omdat mijn partner het snel warm krijgt, en ik het juist vaak koud heb was het een zoektocht naar een juist dekbed. Een dons dekbed bied voor ons beide wat we zoeken! Echt een aanrader dus.

Rust in je slaapkamer

Kijk ook eens of je je slaapkamer wat rustiger en knusser kan maken. Onderzoeken laten namelijk zien dat een knusse slaapkamer er voor zorgt dat je sneller in een diepe slaap komt. Wanneer een slaapkamer erg druk is zul je te veel prikkels krijgen waardoor je ook minder goed in slaap kan vallen.

Over prikkels gesproken, probeer ook ruim voor je naar bed gaat geen schermen meer aan te hebben. Het licht van de telefoon, televisie of laptop zorgen er voor dat je namelijk moeilijker in slaap gaat komen.

 

Lekker slapen