Leuke manieren om je huis te versieren met Pasen

Pasen staat voor de deur en dat is een goede reden om het huis weer lekker te mogen versieren! Bij Pasen horen lichte en vrolijke kleuren en typische Paas-elementen mogen absoluut niet in de huiskamer ontbreken. Hieronder ontdek je waarom het zo leuk is om je huis te voorzien van die gezellige paasdecoratie.

 

Pasen is een feest waar veel mensen vrolijk van worden. Niet gek ook, want rond deze tijd breekt het zonnetje weer door en kunnen we weer die gezellige terrasjes bezoeken. Dit betekend natuurlijk niet dat het alleen bij buiten hoeft te blijven, binnen in huis kun je het des te gezelliger maken!

 

DIY paasversiering

Je kunt hele mooie en vrolijke paasdecoraties kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Het is een leuke bezigheid, je kunt al je creativiteit kwijt en je weet zeker dat je het niet bij anderen in huis zal aantreffen. Een van de meest bekende, maar zeker niet minder leuke paasdecoraties om zelf te maken zijn met de hand beschilderde paaseieren. Stop ze in een rieten mandje en je zal merken dat je al helemaal in de paassfeer bent.

 

Je kunt de eitjes ook in een leuk zelfgemaakt ‘eierdopje’ stoppen. Deze kun je knippen uit een closetrolletje, dan zijn ze al meteen de juiste maat want de eieren passen daar mooi in. Leuke vormpjes die je kunt knippen zijn paashazen of kuikens. Tot slot beschilder je ze in een vrolijk Paaskleurtje, bijvoorbeeld geel met groen, of wit met blauw geblokt, en je stopt de eitjes erin.

 

Bij een feest horen natuurlijk slingers, daarom is het ook een superleuk idee om Paasslingers te maken. Het enige wat je nodig hebt is papier, lijm (of een nietmachine) en een draad. Je kunt hiervoor een vrolijk gekleurd draad kiezen, om nog wat extra gezelligheid mee te nemen. Knip de draad op het formaat dat je nodig hebt om het in de kamer te hangen.

Leg twee stukken papier precies op elkaar en teken een haasjes, kuikens, eieren of andere leuke Paasvormpjes op het papier. Geef ze een leuk kleurtje, knip ze uit en plak (of niet) ze precies op elkaar, met het draad ertussen. Dan rest je alleen nog het ophangen en het feest kan beginnen!

TIP! Vergeet jezelf ook niet te versieren met mooie dameskleding van Sans bijvoorbeeld. Ook jij moet er natuurlijk op je paasbest uit zien. Elk excuus om lekker even te winkelen toch?

 

Gezelligheid op z’n Paasbest

Het huis versieren met Pasen heeft niet alleen een leuk eindresultaat, het is ook nog eens supergezellig om dit samen met je vrienden of familie te doen.  Op die manier kun je gezellig al de bovenstaande tips ‘uit de kast’ halen en ga je een hele gezellige dag tegemoet. Vergeet je trouwe helpers natuurlijk niet te bedanken met een heerlijk Paas –brunch, lunch of diner.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *