De slaapkamer in luxe hotelkamer stijl doe je zo!

Het fijnste van een weekend weg, is toch wel die heerlijke hotelkamer. De mooie inrichting, het fijne bed en de decoraties maken er een echt feestje van. Waarom voer je dit niet door in je eigen slaapkamer? Ga aan de slag met een slaapkamer upgrade en maak er een hotelwaardige slaapkamer van! Lees je mee voor de tips?

Bed + dekbed

Het toppunt van een goede hotelkamer is het fijne bed met het heerlijke dekbed. Wist je dat je dit ook gewoon online kunt vinden? De betere hotels gebruiken vaak donzen dekbedden. Wanneer je online zoekt op hotel dekbed vind je zo allerlei opties. Ook hotelbedden zijn online te vinden, bijvoorbeeld bij Swiss Sense. Hier vind je de hotelboxspring die wordt gebruikt in de Van der Valk hotels. Qua dekbedovertrek kun je kiezen voor een rustige kleur. Meestal gebruiken hotels witte dekbedovertrekken, maar ik vind zelf een antraciet of zwart dekbedovertrek ook erg chique staan.

Gebruik donkere details

Een nieuwere hotelkamer maakt vaak gebruik van donkere details. Donkere details geven een chique uitstraling, wat dus perfect past bij een hotelwaardige slaapkamer.

Wat kun je allemaal donker maken/kopen?
Hout jaloezieën op maat
– Kasten
– Verlichting
– Hoofdbord van het bed
– Nachtkastjes
– Plantenbak, bloempot of vaas
– Wanden en/of behang

Geef de witte muur een kleurtje

Om meer sfeer aan je kamer toe te voegen, kun je ervoor kiezen om de witte muren een kleurtje te geven. Je kunt kiezen voor een donkere kleur, om zo in de donkere details te blijven. Liever niet te veel donker? Behang dan bijvoorbeeld een wand met een donkere print. De rest van de muren kun je dan licht laten. Wat ook veel sfeer geeft en wat we veel zien in hotelkamers, is het gebruiken van een accentkleur op je muren. Deze kun je dan ook terug laten komen in de decoratie. Denk dan aan kleuren zoals zacht- of donkergroen, (grijs)blauw of natuurtinten.

Kies de juiste decoratie

Om de slaapkamer helemaal af te maken, is er nog de nodige decoratie nodig. Je hebt natuurlijk als het goed is al je nachtkastjes en plafondlamp, maar hieronder vind je een aantal tips om je slaapkamer verder te decoreren:

– Hang wandlampjes boven je nachtkastje als extra (lees)verlichting. Dit zien we natuurlijk ook vaak in hotelkamers, dus dit past goed bij de sfeer.
– Heb je een laminaat- of houten vloer? Leg dan een vloerkleed onder je bed voor een warme sfeer.
– Heb je ruimte over op je nachtkastje of dressoir? Zet er een vaasje neer met droogbloemen.
– Hang een mooi schilderij of foto aan de wand.
– Gebruik sierkussens op je bed in verschillende dessins.

Hoe is jouw slaapkamer ingericht?