Mannen zijn sloddervossen

Mannen zijn van nature praktisch ingesteld. Als iets past, dan past het. Ook al ziet het resultaat eruit alsof een beeldend kunstenaar in een keukenkastje heeft geniest. De kopjes en borden liggen op hun plaats, dat is het belangrijkste, de rest is bijzaak. (De deurtjes gaan toch dicht, niemand ziet het, who gives a fuck?!) Het dopje op de tandenborstel? Waarom? Dan moet je hem er bij de volgende poetsbeurt weer af draaien, en dat is veel te veel gedoe.

Vrouwen daarentegen zijn veel meer  georganiseerd, gestructureerd.

De kleine borden met Delfts Blauwe opdruk horen bij elkaar, en de geschilderde kwastjes horen synchroon onder elkaar te liggen. De koffiekopjes horen met de oortjes naar links en de tandpasta hoort (met dopje erop) met het etiket naar boven naast de rode tandenborstel te liggen.

Kortom, we houden misschien wel van dezelfde smaak ijs, of hebben dezelfde interesse in speelfilms, maar als het om organisatie in het huishouden gaat dan dansen de duiveltjes in de kasten.

De kledingkast van de manMaar mannen spannen echt de kroon als het om de kledingkast gaat. Complete kledingwezens, inclusief stropdas, lachen je toe wanneer je de deuren en laatjes van zijn kledingkast opent. Er is geen doorkomen aan. Zelfs als de planken zijn gelabeld dan liggen de overhemden op de plaats van de sweatshirts, en de sokken op de plek van de onderbroeken. In het hanggedeelte hangen talloze lege kledinghangers, maar over de buis waar deze aan hangen zijn wel verschillende broeken gegooid. En wat is dat voor geur? Is dat het T-shirt dat hij afgelopen weekend aan had tijdens die barbecue?

Het verstrijken van de tijd

Het is natuurlijk frustrerend als je uren je best hebt gedaan om zijn maatpak perfect te strijken waarna hij het geheel na zijn presentatie het klakkeloos in zijn kledingkast dondert, en dan ook nog eens op de verkeerde plek. Of als je al zijn T-shirts op kleur hebt gesorteerd en het er na een week uitziet alsof Vincent van Gogh er zijn oor in heeft lopen zoeken. Alles ligt door elkaar, in elkaar en soms ook nog in de knoop. Waarom steek je er nog tijd in?

Voldoende kastruimte is natuurlijk essentieel voor een overzichtelijke en opgeruimde kledingkast, maar dat heeft natuurlijk weinig zin als de man er een katoenen puinzooi van maakt. Misschien is het een idee om hem een strijkplank voor zijn verjaardag te geven, en een zakje met labeltjes. Dan kun je daarna weer lekker shoppen bij www.2trendy.nl om de kledingkasten weer te vullen.

Leestip: Tips voor een opgeruimde keuken

Mannen zijn sloddervossen

Mannen zijn sloddervossen