Meer groen in je interieur

Groen, groener, groenst! Je komt er niet meer onderuit, er hoort groen in je interieur. Overal kom je op dit moment groene details tegen. Of het nu om een groen geverfde muur gaat, of om wat meer planten in je interieur: groen is onmisbaar! Maar vind jij het lastig om kleur te verwerken in je interieur en val je vaak terug op veilige kleuren zoals wit en grijs? Dan help ik je daar graag bij. In dit artikel krijg je een aantal tips hoe je groen kunt verwerken in je interieur.

Tips voor groen in je interieur

• Plantjes. De meest makkelijke manier om groen toe te voegen aan je interieur. Of je nu kiest voor een grote kamerplant, of een aantal kleine cactusjes op je salontafel. Door het toevoegen van planten creëer je automatisch meer leven en sfeer in je interieur. Planten frissen een huis altijd op. Ga eens lekker naar een tuincentrum om rond te struinen, of kijk rond op Instagram en Pinterest om inspiratie op te doen.

• Fotolijstjes. Tegenwoordig vind je ook steeds vaker fotolijstjes met daarin bijvoorbeeld een print van bladeren/bloemen of een gedroogde plant of bloem. Deze zijn ideaal wanneer je een kale muur hebt die je wilt opfleuren, of wanneer je groen wilt toevoegen op plekken waar je geen plantjes kunt plaatsen. Je kunt natuurlijk ook zelf een plant of bloem drogen en deze in een fotolijstje plaatsen!

• Schilderen. Heb jij veel (gebroken) witte muren in huis en wil je wel wat kleur toevoegen? Kies er dan voor om bijvoorbeeld één muur te schilderen in de kleur groen. Zo voeg je op een simpele manier kleur toe en is het niet meteen te overheersend. Persoonlijk vind ik zelf de kleur Early Dew prachtig, net zoals menig Nederlander. Niet te fel, maar wel groen genoeg om kleur in huis te nemen.

Mocht je nog op zoek zijn naar wat leuke woonaccessoires, neem dan zeker een kijkje bij OTTO! Daar hebben ze namelijk de hele maand oktober tot 50% korting op hun hele woonassortiment waaronder leuke woonaccessoires.

Wat vind jij van de kleur groen in je interieur? En hoe zou jij deze toevoegen?

9 reacties op “Meer groen in je interieur

  1. Ik heb ook een groene kleur in mijn interieur al had ik er zelf nog niet zo naar gekeken. Een schilderijtje aan de muur ontbreekt zeker nog! Je hebt me op ideeën gebracht! Bedankt

  2. We willen de peuterkamer onder handen nemen, maar ik wist steeds niet welke kleur ik toch op de muur moest doen. Vind al die pastelkleurtjes die je overal tegenkomt maar niks. Past niet bij ze. Oranje vind ik wel erg tof, maar daar moet je ook niet te veel van hebben. Nu besef ik dat groen de oplossing is 🙂 Dus dank je wel!

  3. Ik houd heel erg van een beetje groen in huis. Wij hebben zelfs een metallic groene keuken. De onderste foto vindt ik zo rustgevend overkomen, ik zou me daar erg goed bij voelen.

  4. Handige tips! Ik vind groen heel mooi en rustgevend, maar het past absoluut niet bij mijn interieur die meer uit warme vrolijke kleuren bestaat. Wel plantjes natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *