Met deze spring cleaning tips ben je klaar voor de lente!

Het mooie weer is in aantocht en dat brengt de nodige veranderingen met zich mee. Een van die veranderingen, is de welbekende grote schoonmaak. Hoe heerlijk is het om de zomer in te luiden met een fris ruikend en brandschoon huis? Precies, aan de bak dus! Hieronder vind je een aantal handige spring cleaning tips die jou daarbij gaan helpen.

 

Naast de standaard stofzuigbeurt en het doekje over de eettafel, komen er in de zomer een aantal extra taken bij. Je zal waarschijnlijk de ramen wat vaker openzetten waardoor er van alles naar binnen zal waaien. Om je huis er zo fris en schoon mogelijk uit te laten zien zodat jij ook in huis optimaal van de zomer kunt genieten, hebben wij de drie gouden tips voor je opgeschreven.

 

Tip 1: De ramen

‘I can see clearly now the rain is gone’. Houdt dit vrolijke liedje in gedachte wanneer je voor je ramen staat en kijk goed of de tekst klopt. Wanneer de zon gaat schijnen vallen vlekken die ontstaan zijn door de winterbuien op het raam nog meer op. Haal je zeem en spons maar tevoorschijn en laat je ramen glanzen als diamanten. Het is het handigst om dit te doen als het bewolkt is. De zon kan namelijk vlekken achterlaten als je ramen nog nat zijn. Begin dus met ramenlappen, dan is het nog fijner om er lekker door naar buiten te staren.

 

Tip 2: Alles wat zacht is

Daarmee bedoelen we natuurlijk niet je huisdier, maar je kussens, lakens, dekentjes en kleden. Die zijn na een winter volop gebruikt te zijn wel toe aan een opfrisbeurt. Door je kussens eens in de wasmachine te gooien en je kleden te stoom reinigen zal je huis er gelijk zomers van gaan ruiken!

 

Tip 3: Poetsen in de keuken

Je zal het misschien bijna vergeten, maar naast je woonkamer is ook je keuken een plek waar je je veel zal bevinden. Ook in de zomer. Daarom is het goed om je tijdens de spring cleaning te richten op wat je allemaal in de keuken hebt staan. Denk hierbij aan het schoonmaken van je koelkast, afzuigkap en de oven. Als je dan toch goed op weg bent, pak dan ook gelijk wat zilverpoets voor je zilverbestek. Je schoonouders zullen blij zijn dat je dat belangrijke familiecadeau goed onderhoudt.

 

Naast deze bovenstaande gouden tips is het natuurlijk ook belangrijk dat je je huisje goed blijft onderhouden. Een wekelijkse stofzuigbeurt en een doekje over de tafels en meubels heeft het er nooit slechter op gemaakt!

 

Lente foto is van shutterstock

Eén reactie op “Met deze spring cleaning tips ben je klaar voor de lente!

  1. Toevallig zijn we laatst begonnen aan een mega schoonmaak. Alle oude en versleten kleding eruit, troep weggooien en alles goed schoonmaken. Alleen die ramen.. Moet nog even wat moed verzamelen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *