Zó krijg je onmogelijke vlekken vandaag nog weg!

Draag je vaak make-up of mors je net iets te makkelijk je glas rode wijn? Dan heb je vast en zeker wel een aantal onmogelijke vlekken op je meubels, vloer of op de muren zitten. Heel vervelend, want niets wat je probeert lijkt te helpen… Tot vandaag! Hieronder ontdek je hoe je in een handomdraai de meest hardnekkige vlekken kunt verwijderen.

Hoe irritant zijn vlekken? Vaak is het een mega klus om ze te verwijderen. En op meubels en lampen is het soms bijna niet te doen.

Vlekken voorkomen

Ja dit is wel een makkelijke natuurlijk. Maar je kunt een hoop stress voorkomen door alvast aan de volgende tips te denken:

  1. Leg een deken over de bank als je kleine kinderen hebt. Het is misschien visueel minder mooi, maar het scheelt een hoop stress. Bij een feestje of visite kun je het dan weglaten eventueel. Zo blijft de bank overigens ook langer mooi.
  2. Gebruik nieuwe ledlampen. De oude lampen kunnen nog wel eens doorbranden en zo brandvlekken geven aan de lamp. Bij het ledloket.nl kun je zien dat de ledlampen echt niet meer ongezellig zijn. Je kunt ze dimmen en ze zijn zelfs in allerlei kleuren. Een stuk veiliger en net zo mooi dus.
  3. Wat ik vaak zag in Spanje was op de wat oudere fornuizen die nog op gas gaan, aluminium folie. Dit leg je dan om de gaspitjes heen, waardoor het fornuis altijd netjes en schoon blijft.

Make-up vlekken laten verdwijnen

Als je graag make-up draagt weet je maar al te goed hoe vervelend het is als het op iets anders dan je gezicht terecht komt. Met name lipstick laat hardnekkige vlekken achter, die je er niet zomaar in de wasmachine uitkrijgt. Toch kun je het eruit krijgen, en wel met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt! Dit ga je doen;

  • Giet wat witte azijn, een beetje afwasmiddel en twee glazen water bij elkaar in een kom en mix het door elkaar.
  • Doop een spons in de mix en dep deze op de vlek. Dit kan zowel in je kleding als op bijvoorbeeld je tapijt of bankstel.
  • Laat het goedje even op de vlek inwerken, daarna veeg je het met een schone doek met water weg.
  • Droog de plaats waar de vlek zat goed droog met een schone handdoek.

Het ruikt misschien niet zo lekker, maar azijn is een van de meest krachtige en effectieve schoonmaakmiddelen. Daarbij is het ook nog eens supergoedkoop en niet schadelijk. Een ander, krachtiger alternatief voor azijn is ammonia. Dit ruikt heel sterk en is minder prettig om mee te werken, maar heeft een intensievere werking. Na het deppen van een in ammonia gedrenkt sponsje, is het wel belangrijk dat je het behandelde oppervlak met de hand wast in warm water.

Rode wijnvlekken

Naast make-up vlekken, staan rode wijnvlekken zeker in de toplijst van meest hardnekkige vlekken. Ook deze vlekken gaan er met de duurste schoonmaakmiddeltjes nog niet uit. De oplossing kan echter simpeler zijn dan je denkt. De oplossing; meer wijn!

Raar maar waar; rode wijn gaat eruit met een gelijkwaardige hoeveelheid witte wijn over de vlek. Je kunt ervoor kiezen om een sponsje in een kommetje witte wijn te dopen, om precies te werken, maar als je snel wilt handelen (wat het de meeste kans heeft te slagen) giet je de wijn er gewoon overheen. Even laten inweken en dan meteen in de wasmachine of met warm water handwassen.

Vetvlekken

Ook vetvlekken krijg je vaak makkelijk weg met azijn. Gewoon op een doekje en vegen. Mocht het in kleding zitten, doe er dan een beetje azijn op en gooi het in de wasmachine. Zo wordt ook de was heel zacht.

In de magnetron kun je een kopje met azijn neerzetten en dan even aanzetten 30 secondes. Door de damp kun je de magnetron heel makkelijk schoonvegen.

Veel succes!

 

Eén reactie op “Zó krijg je onmogelijke vlekken vandaag nog weg!

Reacties zijn gesloten.