Op zoek naar een bed voor senioren? Let hier vooral op

Wat het beste bed is voor senioren is afhankelijk van de wensen van die senioren zelf. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je op kunt letten als je als senior een bed gaat aanschaffen. Maar wat is een senior of wat is de seniorenleeftijd?

 

In de praktijk wordt voor personen van gevorderde leeftijd, ouder dan 65 jaar, de term senior gebruikt. Maar de groep 65-plussers is tegenwoordig een stuk kwieker dat hun ouders waren op die leeftijd en nog lang niet toe aan een senioren bed. Toch is het wel verstandig om, als je toch gaat kijken voor een nieuw bed, eens te gaan kijken voor een hoog laag bed. Een hoog laag bed is niet te onderscheiden van een ‘normaal’ bed, maar heeft wel extra functies zoals:

·         In hoogte verstelbaar, tot werkhoogte voor zorgverlener

·         Makkelijke in- en uitstap hoogte

·         Aan te passen met zijstukken tegen uit bed vallen

·         Mogelijkheid om papegaai te plaatsen


Een bed voor senioren wat is dat?

Een seniorenbed is een speciaal aangepast of op maat gemaakt bed dat zorgt voor een optimale ondersteuning. Omdat ook de hoogte goed is aan te passen kan makkelijker in- en uit bed worden gestapt. Het voordeel van een seniorenbed is dat dit bed altijd is aan te passen wanneer het lichamelijk slechter gaat. Dan is het niet nodig om opnieuw een nieuw of ander bed aan te schaffen. Bij het samenstellen van het juiste seniorenbed wordt rekening wordt gehouden met de lichamelijke klachten die er nu zijn, maar ook met klachten die in de toekomst kunnen ontstaan. De hoogte kan worden aangepast naar in- en uitstaphoogte, maar kan ook zo worden ingesteld dat een verzorgende op Arbo hoogte kan werken.

Een seniorenbed kan ook in de breedte worden aangepast

Veel ouderen hebben moeite met draaien in bed. Door het bed wat breder te maken ontstaat er meer ruimte om te draaien. De breedte van een bed kan worden aangepast bijvoorbeeld naar 100 of 110 centimeter. Het matras en het beddengoed kan ook op deze maten geleverd worden. Een tweepersoons bed is, in de meeste gevallen, deelbaar. Een deelbaar bed kan ook uit elkaar worden ‘gereden’ als er iemand inligt. Hierdoor kan de persoon die erin ligt aan alle kanten worden benaderd. Een deelbaar bed is ook ideaal bij het opmaken van het bed en bij het stofzuigen van de vloer.

Bed voor senioren