Weet je niet waar je nu weer al die kerstspullen moet laten?

Opbergtips voor je kerstdecoratie

De kerstperiode is weer voorbij en dat betekent dat je al die gezellige lampjes, de kerstboom en andere kerstaccessoires weer kan opruimen. Maar hoe pak je dit het beste aan? Het overzichtelijk en praktisch opbergen van je kerstdecoratie zorgt ervoor dat je volgend jaar weer met plezier eenvoudig gebruik kan maken van je spulletjes. Daarom geven wij je een aantal opbergtips voor je kerstdecoratie.

1. Lampjes netjes opbergen

Ben je jaarlijks uren zoet met het uit elkaar halen van snoeren en kerstlampjes? Voorkom dat snoeren en lampjes in de knoop gaan zitten door ze om een stuk karton heen te wikkelen. Je kan ook een blik hiervoor gebruiken. Het leuke aan deze opties is dat je geen extra geld hoeft uit te geven om je kerstdecoratie goed op te bergen.

2. Opbergtips voor kerstballen

Er zijn verschillende manieren om kerstballen goed en efficiënt op te bergen. Voor kleinere ballen gebruik je een lege eierdoos om te voorkomen dat ze breken. Voor grotere kerstballen kan je een speciale kerstballenbox aanschaffen of gebruik maken van lege dozen met verdelers. Een doos waar glazen of drankflessen in hebben gezeten lenen zich hier perfect voor. Natuurlijk kan je ook zelf een doos maken met kartonnen verdelers.

3. Maak gebruik van etiketten

Haal een paar plastic boxen bij bijvoorbeeld de Action of IKEA om al je kerstdecoratie netjes in op te bergen. Deze boxen zijn gemakkelijk op te stapelen waardoor je kerstdecoratie zo min mogelijk ruimte inneemt op zolder of in de kast. Door op de doos of box te schrijven wat er in zit, voorkom je dat je komend jaar met kerst veel tijd kwijt bent om je kerstdecoratie bij elkaar te zoeken.

4. Kunstkerstboom opbergen

Krijg je de boom na het aftuigen niet meer terug in de doos? Gebruik dan tie ribs of riemen om de takken bij elkaar te binden. Hiermee zorg je er voor dat je kunstkerstboom zo min mogelijk ruimte inneemt.

Met bovenstaande opbergtips voor je kerstdecoratie zorg je er niet alleen voor dat je kerstspullen netjes zijn opgeborgen, maar is het ook des te leuker om ze volgend jaar weer opnieuw te kunnen gebruiken.

5 reacties op “Weet je niet waar je nu weer al die kerstspullen moet laten?

  1. Alles staat weer keurig netjes op de vliering. De boom brengen we in stukken naar boven en zetten we boven weer in elkaar. De ballen zitten netjes in dozen en de lampjes liggen er keurig opgerold bovenop. Klaar voor komend jaar!

  2. De kerstboom is de deur uit, maar de versieringen staan nog in de hoek. Eigenlijk moet ik het allemaal uitzoeken en ook wat weg doen. De dozen kunnen namelijk niet meer dicht en dit jaar wil ik het eens netjes opruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *