Praktisch de badkamer inrichten doe je zo

Wij hebben een heel onlogisch ingerichte badkamer. Dit moet anders. Met deze tips wil ik de badkamer praktisch inrichten.

Onze badkamer is echt vreselijk. Hij is super ouderwets en er hangt een grote kast die er niet af kan. Toch met wat tips lukte het om praktisch in te richten.

De was en droog combinatie

Bij de meeste mensen is het super handig om de wasmachine en de droger op elkaar te zetten. Bij ons kan dat niet omdat die rare kast er hangt. Wij hebben dus de wasmachine en de droger naast elkaar staan. Daarop hebben we rekken geplaatst waar je eventueel handdoeken en wasmiddel kunt plaatsen. Dit geeft heel veel ruimte. Die wasmachine is natuurlijk best groot, door er dingen op te zetten (let wel op dat de wasmachine goed stevig staat anders trilt alles er zo af) heb je wat extra ruimte.

Als je de handdoeken oprolt heb je meer ruimte. En ook kleine dingetjes of flesjes in bakjes doen scheelt een hoop ruimte en staat net even netter vaak.

Onder en naast de wasbak

Hier hebben wij naast de wasbak een radiator. Gewoon niet handig. Normaal zou je hier een kastje kunnen plaatsen voor al je crèmes en make up. Nu heb ik een kastje met heel veel lades onder de wasbak staan. Een hele ombouw vind ik ook prachtig maar dat past hier dus niet. Had ik al gezegd dat onze badkamer niet praktisch is?

Een lekker ligbad

Ik ben dol op ons bad. Vooral de kleine maakt hier graag gebruik van. Voor haar hebben we een speelgoed zak met van die noppen tegen de muur aangeplakt. Zo kan ze er zelf makkelijk bij. Wat hoger hebben we van die hoek plankjes gemaakt voor de shampoo en douchegel.

Nog een laatste tip voor de badkamer

Wij mogen dus niet echt verbouwen hier (huis is niet gekocht) maar als je de mogelijkheid hebt hoeft dat niet eens duur te zijn. Je hebt hele leuke en goedkope badkamermeubels waarmee je de badkamer prima kunt opknappen zodat je alles handig bij de hand hebt.

Met grote tegels en een lichte kleur lijkt de badkamer al snel ruimer. Probeer ook wat meer op te hangen in plaats van neer te zetten voor optisch meer ruimte. Denk ook na wat je allemaal in de badkamer wilt hebben. Met een beetje mazzel past de wasmachine wel in een andere (nutteloze) ruimte waardoor de badkamer weer wat meer ruimte heeft.

Zo kun je een badkamer toch nog ruim en praktisch inrichten zonder eigenlijk een hele verbouwing.

 

 

de badkamer praktisch inrichten