Raamdecoratie – waar te beginnen!

Raamdecoratie is toch wel één van de belangrijkste dingen in je huis maar ook één van de moeilijkste om een keuze in te maken. Er is heel veel keus waardoor je soms in je keuze helemaal vastloopt. Vandaag geef ik wat tips om jouw keuze makkelijker te maken, kijk je mee!

Laat je inspireren

Ga eerst inspiratie op doen om gerichter te kunnen zoeken wat je wilt. Op internet, blogs of woonmagazines staan er een tal van ideeën die vaak tot in de puntjes helemaal uitgewerkt zijn.

De verschillende effecten van raamdecoratie

Je hebt verschillende soorten raamdecoratie wat allemaal weer een heeft ander effect aan je woning kan geven. Lamellen zorgen ervoor dat de ramen/ woonkamer langer lijkt, jaloezieën zorgt voor dat de ruimte breder oogt.

Een Smart Home

De ultieme luxe in huis zijn natuurlijk PoweredBlinds. Elektrische rolgordijnen die bijvoorbeeld automatisch dichtgaan als de zon te fel is. Of op een bepaald tijdstip. Het ziet er ook altijd zo mooi uit vind ik. Je ziet het vaak bij bedrijven of grote villa’s. Maar gewoon in huis kan ook echt. Het kunnen trouwens ook van die mooie traditionele vouwgordijnen zijn. En ik heb ze echt in alle kleuren en materialen wel gezien. daar hoef je dus niet op in te leveren. Dit regel je allemaal met een Smart Home. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook het licht en andere apparatuur instellen. Wel zo veilig tegen inbrekers.

Duorolgordijnen

Duorolgordijnen zijn helemaal hip tegenwoordig. Het filter de zon om een mooie en sfeervolle manier, de stof is semi transparant en laat altijd een beetje licht door. Ikzelf wil graag in de keuken en woonkamer duogordijnen, voor ons hoeft het in die ruimtes niet helemaal verduisterd te zijn. Ik vind het er qua uitstraling er mooi en sfeervol uitzien en ook de manier waardoor de zon gefilterd word spreekt ons aan.

Kleuren

De kleur is heel persoonlijk en moet je natuurlijk afstemmen op jouw interieur. Lichte kleuren zullen ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt donkere kleuren maken de ruimte kleiner.

De juiste afmeting

Het is belangrijk om natuurlijk de juiste maten te weten. Vooral oudere woning hebben niet een standaard maat daar ben ik in de praktijk ook achter gekomen. Helaas maakt het daardoor nog moeilijkere om een juiste keuze te maken. Maar ik denk dat als je op de juiste plek bent en je goed laat adviseren dat helemaal goed komt.

Hier nog een paar kleine punten die je kan meenemen in je keuze:

  • Kies voor welke ruimte de raamdecoratie is
  • Stem je stijl af, zo word de raamdecoratie een geheel met jouw interieur
  • Denk praktisch, zo moet raamdecoratie bijv. voor de badkamer tegen vocht kunnen

Wat voor een raamdecoratie heb jij in je huis?

2 reacties op “Raamdecoratie – waar te beginnen!

  1. Ik vind dit ook altijd zo lastig!! We hebben nu aan de voorkant van ons huis lamellen, ik dacht dat dat mooi zou zijn, maar vanaf het moment dat ze hingen kreeg ik er echt zo’n kantoor idee bij 😬 maar ja om nou meteen weer wat anders te doen, helaas groeit het geld me niet op de rug…
    Volgende keer dus duidelijk beter nadenken en bekijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *