Hoe bereken je online de prijs van je rolluik?

Wanneer je een rolluik aanschaft moet je aan verschillende zaken denken. Een van de belangrijkste zaken is hetzelfde als bij de meeste producten die je koopt, namelijk wat de prijs is. De prijs van je rolluik hangt af van verschillende factoren, waardoor elk rolluik een andere prijs kan hebben. Het is handig om van tevoren al een inschatting te maken van hoeveel je zonwering mag kosten, maar hoe weet je dit dan? Bij Inhuis Plaza is er een online tool die je helpt met het uitrekenen van hoeveel je rolluik gaat kosten, waar je rekening moet houden met de volgende punten.

De juiste afmetingen

Je zonwering moet perfect passen bij je kozijn. Het is daarom belangrijk dat deze goed in de ruimte over of in je kozijn gezet kan worden. Houd hierbij rekening met zowel de breedte als de lengte. De grootte wordt hierbij niet alleen berekend over de afstanden maar ook het oppervlak. Echter is het wel dat hoe meer rolluik je nodig hebt, hoe meer je moet betalen. 

Merk

Net als met bijna alle producten heb je bij rolluiken verschillende merken en daarmee verschillende prijzen. De prijs hangt van elk merk hangt af van de kwaliteit en de populariteit van het merk. Bij Inhuis Plaza kun je kiezen uit het huismerk en Verano. Afhankelijk van welk merk je neemt kun je een paar euro per vierkante meter verschillen, en dit kan snel oplopen. 

Extra’s

Neem je een rolluik speciaal voor extra beveiliging? Dan kun je deze nemen met een anti-optilbeveiliging zodat deze inbrekers tegenhoudt. Wil je gemak, dan neem je een rolluik met elektrische motor die op afstand bestuurbaar is. Er zijn veel extra mogelijkheden die je rolluik net een beetje beter maken, maar elk van deze extra’s kost natuurlijk ook extra. Per onderdeel is het belangrijk raad te plegen hoeveel extra deze kost en nog belangrijker, of dit de moeite waard is. Een standaard rolluik werkt net zo goed, waardoor je echt moet overwegen of de extra’s de kosten waard zijn.

Zelf plaatsen of door een monteur

Wanneer je de zonwering hebt gekocht is het tijd om deze op te hangen. Dit moet op een professionele manier gedaan worden, zodat je zonwering ook echt zijn werk goed kan doen en deze minder snel beschadigd. Ben je zelf niet zo handig hierin, dan kun je hier een monteur voor inschakelen. Via Inhuis Plaza is deze monteur tezamen met je rolluik te bestellen, maar hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden kan deze monteur duurder uitvallen. Bespreek dit in de offerte.