De voordelen van een rolsteiger bij het klussenWerken op hoogte is altijd lastig. Het plafond schilderen, de kozijnen op een hogere verdieping vervangen of de dakgoten om het huis schoonmaken, het moet allemaal gebeuren met materiaal waarmee je efficiënt en veilig kunt werken.

Een ladder is een optie, maar niet altijd handig. Rolsteigers zijn ideaal als je voor een lange tijd en op meerdere plekken op grote hoogte moet werken. We zetten de voordelen eens op een rij.

Makkelijk te verplaatsenEen rolsteiger heeft wielen en is dus makkelijk te verplaatsen. Als je grote oppervlaktes moet bewerken dan is het handig als je niet moeilijk hoeft te doen met het verplaatsen van werkmateriaal. Bijkomend voordeel is dat een rolsteiger je de ruimte geeft om je gereedschap neer te leggen of je kunt een emmer verf naast je neerzetten zodat je niet telkens op en neer hoeft om je kwast of roller in het verf te kunnen dopen.

Een rolsteiger is veiligerEen rolsteiger is een stuk veiliger dan een trap of een ladder. Er komt risico kijken bij het werken op grote hoogten, dus je wilt wel zo veilig mogelijk werken. Een rolsteiger minimaliseert de kans op valpartijen omdat het platform waarop je werkt omsloten is met randbeveiliging.
Het is ook een stuk stabieler werken, mits goed opgebouwd uiteraard. Zorg ervoor dat de steigerpijpen goed in elkaar passen en dat de vloer waarop de steiger staat vrij is van troep of andere oneffenheden.

Makkelijk te vervoerenSteigerpijpen zijn van aluminium en dus licht in gewicht. Het kost niet veel moeite om een rolsteiger op te bouwen, let er wel altijd bij op dat je de voorschriften goed naleeft. Als een rolsteiger is afgebouwd dan kan deze makkelijk in een grote auto of met een aanhangwagen worden vervoerd. Zorg er wel voor dat de steigerpijpen stabiel en vast in de wagen liggen.

Stabilisatoren voor extra veiligheidAls je de rolsteiger tegen een wand of een gevel plaatst dan is het verstandig om stabilisatoren te gebruiken. Dit verminderd de kans van het omvallen van de steiger aanzienlijk. Ook externe factoren, zoals een botsing tegen de steiger door iemand anders op de werkplaats kan ervoor zorgen dat de steiger omvalt. in sommige gevallen is het gebruiken van stabilisatoren bij wet verplicht, dat heeft met de afmetingen te maken. Laat je informeren bij het bedrijf waar je de rolsteiger huurt of koopt.