Ruimte in de kast

Het probleem met kasten is dat ze altijd te klein zijn. Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, maar er lijkt simpelweg nooit genoeg ruimte te zijn voor alle spullen die we op willen bergen. Toch is er een simpele oplossing voor, als je namelijk zorgt dat de je kast op tijd opruimt en alle spullen die je niet meer draagt weggeeft, verkoopt of in een kledingbak gooit, dan heb je altijd ruimte voor wat nieuws.

Als stylist kom ik vaak bij mensen thuis die graag kledingadvies willen. Het eerste wat ik doe is de kledingkast leeghalen, dat is meestal dramatisch want net als in de homeopathie wordt het eerst erger voordat het beter wordt! Als alles eruit is gaan we kijken wat zich nou eigenlijk allemaal in die kast verschuilt. Vaak blijken er kledingstukken in te liggen die er al jaren niet meer uit geweest zijn, of die er liggen met het idee dat je misschien nog wel af gaat vallen of juist aan zal komen. De stapel miskopen waarvan je eigenlijk geen idee hebt hoe je ze moet combineren is ook vaak aanzienlijk.

Als je je kastruimte logisch indeelt, heb je meer overzicht en pak je alles makkelijker. Dus we beginnen met het zoeken naar een systeem wat bij jou past. Als je veel hangruimte hebt dan is het fijn om veel op te hangen; je ziet het beter maar je kan er ook eenvoudiger even doorheen gaan. Als je de verschillende kledingstukken dan op soort bij elkaar hangt, en eventueel ook nog op kleur, dan hoef je niet de hele kast door te spitten naar dat ene zwarte shirtje. Scheelt een hoop tijd en ergernis want aan dit soort zoektochten begin je alleen als je haast hebt. Opvouwen graag ook in stapeltjes op model (met mouw, korte mouw, mouwloos). Ondergoed is weer een verhaal apart, maar het overzichtelijkste is het ook daar weer om soort bij soort te houden.

Organiseren dus! Systeem aanbrengen. Als we weten wat waar moet komen te hangen of liggen dan gaan we samen kijken wat er eigenlijk allemaal op die berg ligt. Vaak blijkt er nog veel tussen te zitten wat versleten of verkleurd is of waar de vorm uit is. Dat gooien we gewoon weg. Je hebt geen 26 klus-shirts nodig. Dan is er nog de afdeling die niet past, wees reëel, tegen de tijd dat je het wel (weer) past is het waarschijnlijk niet meer in, of is je smaak veranderd en draag je het dan alsnog niet. Maak iemand anders er blij mee.

Dan is er nog dat stapeltje miskopen. We gaan samen kijken of het kleding is die bij jou en je figuur past en als de uitkomst positief is dan kijken we hoe we het kunnen combineren met de inhoud van je kast; er komen soms verbazingwekkend leuke combi’s uit die je zelf niet bedacht had.

Dan komen we bij de items die je graag draagt, ook hier kijken we samen hoe het bij jou en jouw stijl past en wat er nog meer aan combinatie mogelijkheden zijn. Vaak zit je toch vast in bepaalde kledingstukken die je alleen in een vaste outfit draagt. Juist door te combineren lijkt het alsof je veel meer kleren hebt.

Het is opvallend dat het er bij de heren vaak hetzelfde aan toegaat. Overhemden met slijtplekken in de boord of bij de manchetten en stapels ondergoed die oud en versleten zijn maar nog wel kastruimte innemen. Al is het verschil dat veel mannen dat vaak niet eens zien en het vrolijk doordragen. Een mooie taak dus om op tijd de voorraad onderbroeken en t-shirts bij te werken; oud eruit en nieuw erin zodat hij nooit meer de deur uit gaat met van dat gare ondergoed aan.

Maak het jezelf makkelijk en zorg voor een opgeruimde kast. Voordeel is dat je na het opruimen ook weer ruimte hebt voor iets nieuws!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *