Een restyle van je huis met schuifdeuren

Voor het opleuken van je interieur denk je vaak aan een nieuw meubelstuk of een likje verf. Wat meestal niet bij iemand opkomt is het toevoegen van schuifdeuren aan de kamer. Dat kan op meerdere manieren. Ik zal hieronder een aantal leuke tips geven over hoe jij met een schuifdeur je huis een compleet nieuwe look kunt geven!

 

Kamer en suite

 

Schuifdeuren komen van origine natuurlijk uit de kamer en suite. Hiermee werd de kamer in tweeën gedeeld door een schuifdeur. Dit soort kamers werden vroeger vaak in huizen geplaatst, maar tegenwoordig zie je het bijna nooit meer terug. Ook de bestaande kamer en suites zijn vaak weggehaald. Als je een woonkamer hebt die groot genoeg is, kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om hiervan een kamer en suite van te maken. Schuifdeuren kunnen op maat worden gemaakt, zodat ze perfect in jouw kamer passen.  Het mooiste is het natuurlijk als de deuren niet de hele opening beslaan. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld aan weerszijden van de schuifdeur een kast (laten) bouwen. Zo creëer je ook nog extra kastruimte.

 

‘Normale’ deur vervangen met schuifdeuren

 

Eigenlijk kun je elke normale deur in je huis vervangen met een schuifdeur. Het geeft altijd iets extra’s aan je huis, en bij een normale deur is het niet heel lastig om een schuifdeur te plaatsen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een ophangmogelijkheid. Doordat deuren vaak een universele maat hebben, is het ook niet nodig om de schuifdeur op maat te laten maken.

 

Schuifdeur in je kast

 

Waar de schuifdeuren het vaakst terugkomen, is in de kasten. Veel kasten die je koopt beschikken al over een schuifdeur, maar om je interieur helemaal wat extra flair te geven, kun je je kast zelf bouwen. Je kunt bijvoorbeeld steigerhout gebruiken om de kast te bouwen. Voeg dit samen met een stalen schuifdeur, en je hebt een prachtige kast die je bovendien niet veel terugziet. Je kunt ook schuifdeuren op maat laten maken. 

 

Materialen

 

De materialen die je voor een schuifdeur kunt gebruiken zijn natuurlijk niet op één hand te tellen. De meest gebruikte materialen zijn echter:

  • (Steiger)hout
  • Staal
  • Glas

Glas wordt natuurlijk vaak samengevoegd met een van de andere materialen, maar in sommige moderne huizen zou een volledig glazen schuifdeur ook niet misstaan. Voor de echte industriële look kun je natuurlijk het beste gaan voor een combinatie van donker staal en glas. Staal is een duur materiaal, maar het geeft ook een unieke en moderne look. Stalen deuren zijn perfect voor een kamer en suite of voor het gebruik in een loft. Voor een iets klassieker gevoel kun je beter kiezen voor het gebruik van hout. Natuurlijk past het één beter dan het ander in jouw huis, dus je kunt zelf het beste inschatten wat het mooiste is!

Foto van deuren is van SHutterstock

4 reacties op “Een restyle van je huis met schuifdeuren

  1. Wij hebben gekozen voor grote deuren die je helemaal kan open zwaaien. Zo verlies je minder buitenruimte, en zot heb eigenlijk echt buiten.
    Maar vergeef me.
    Na jaren verbouwen wil ik hier even niet meer te veel over nadenken. 🙈

  2. Ik vind schuifdeuren prachtig! Wij hebben het hier de laatste tijd toevallig heel vaak over. Het geeft zoveel extra licht en ruimte aan je woonkamer! Het uitzicht met het zwembad wil ik trouwens ook wel. haha/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *