Sfeer in jouw tuin aanbrengen?

De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze leefomgeving. We maken er steeds vaker gebruik van en hechten dus ook meer waarde aan een sfeervolle tuininrichting. Hoe je zo’n sfeervolle tuin creëert, lees je hier.

Tegenwoordig ervaren we een tuin als sfeervol als we er alles kunnen doen wat we binnen ook kunnen doen. Denk aan buiten koken, eten, loungen, verwarmen, verlichten en zelfs douchen. Om deze dingen in de tuin te kunnen doen, zijn een aantal tuinartikelen essentieel. We vertellen hieronder welke.

Loungeset
Om in de tuin te kunnen genieten, dien je er allereerst een lekkere zithoek te hebben. Een loungeset mag dan ook niet ontbreken aan jouw tuininrichting. Loungesets zijn er in enorm veel soorten en maten. Grofweg zijn ze onder te verdelen in twee typen: vaste sets en modulaire sets. Vaste sets hebben een vaste opstelling. Bij deze sets is het van belang dat je alle maten opmeet van de hoek waar de set komt te staan, zodat je weet hoe groot je loungeset moet worden. Modulaire sets bestaan uit losse elementen, die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven op het terras. Dit geeft een wat speelser effect.

Veranda
Om zo vaak mogelijk in de tuin te kunnen vertoeven, is het belangrijk dat je er een plek hebt waar je altijd droog zit. In een land als Nederland ben je er namelijk nooit zeker van dat het droog blijft. Echte tuinliefhebbers hebben dan ook een veranda aan het huis of een terrasoverkapping elders in de tuin. Een overtrekkend buitje kan dan geen roet in het eten gooien van je relaxte middag in de tuin.

Verwarming
De temperatuur is buiten niet altijd even behaaglijk. Daarom is het belangrijk dat je in de tuin voor voldoende warmte kunt zorgen. Daar zijn veel artikelen voor. Je kunt in je tuin enkele terrasheaters plaatsen, die ervoor zorgen dat het buiten warm blijft. Ben je op zoek naar een sfeervollere oplossing? Dan zijn er ook veel mooie tuinhaarden verkrijgbaar. Die zorgen niet alleen voor warmte, maar ook voor enorm veel gezelligheid.

Buitenkeuken
Velen ervaren buiten koken als een stuk gezelliger dan binnen koken. Daarom besluiten steeds meer mensen om hun tuin te voorzien van een mooie buitenkeuken. Er zijn veel luxe inbouwbarbecues verkrijgbaar, die je in een mooi aanrechtblad of keukenmodule kunt plaatsen. Hiermee ervaar je buiten net zoveel kookgemak als binnen. Zorg er wel voor dat alles onder een overkapping komt te staan. Eenmaal ingebouwd kun je de barbecue namelijk niet meer naar binnen verplaatsen bij regen.

Meer tuininspiratie nodig? Breng dan eens een bezoek aan tuinspecialist Fonteyn: hét adres voor al jouw tuindromen.

2 reacties op “Sfeer in jouw tuin aanbrengen?

  1. Joepie, het voorjaar en de zomer komen er weer aan. Wij leven zowat in onze tuin, zodra het warmer wordt. De laatste jaren zijn we nog net geen tuinspecialist geworden, maar we lezen graag over hoe we meer sfeer kunnen aanbrengen in onze tuin. Dank voor de tips!

  2. Ik hou van mijn tuin, en ik probeer zo vaak mogelijk daar te vertoeven! Maar als het weer niet mooi is, kan ik niet van mijn tuin genieten. Daarom ben ik er het helemaal mee eens dat het belangrijk is dat ik er een plek heb waar ik altijd droog zit. Ik vind het idee met een terrasoverkapping leuk omdat dan ik van mijn tuin kan genieten zelfs als het regent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *