Een tienerkamer inrichten met een slaapbank

Vanaf het moment van geboorte tot aan het moment dat ze jou uit ‘hun’ kamer sturen omdat ze privacy nodig hebben. Als je terugkijkt op jouw lieve schattige kindje, die nu een tiener is geworden, realiseer je jezelf hoe snel een decennium voorbij gaat. Maar je houdt het niet tegen! Tijd om dat prinsessenbed of piratenhut te vervangen voor een slaapbank. Het maakt voor tieners niets uit, want ze liggen toch de hele dag te hangen, maar dat terzijde. Een slaapbank is stoer, het creëert ruimte (als ze de energie hebben om het in te klappen) en geeft de slaapkamer een tikkeltje woonkamer. Maar hoe kies je de juiste slaapbank voor jouw tiener ?

Van zitkamer tot slaapkamer

Een slaapbank is vooral handig als de slaapkamer klein is. Er zijn slaapbanken die je zowel als enkel als dubbelbed kunt uitklappen. En ze zijn uiteraard in verschillende kleuren verkrijgbaar. Richt de kamer van jouw tiener smaakvol in als woonkamertje, om het met een handomdraai te veranderen in een slaapkamer! Er bestaan ook slaaphoekbanken, ideaal om dat ultieme comfortabele hoekje te creëren waarin jouw tiener zich lekker terug kan trekken en weg kan dromen. Leeslampje erboven, klaar!

Functioneel of comfortabel

Het liefst beide natuurlijk. Een goede slaapbank is een belangrijke aanschaf. Ze moeten de volgende dag natuurlijk fris en uitgeslapen op school zitten. Dus koop niet zomaar de eerste slaapbank die je ziet, maar kijk rustig rond en slaap er nog een nachtje over, je hoeft niet over één nacht ijs te gaan, etc. Er zijn zat aanbieders die een prima prijs/kwaliteit verhouding hebben als het gaat over de aanschaf van een bed of slaapbank. Jouw tiener heeft nu in ieder geval een goede reden om op de bank in slaap te vallen. Daar zijn ze goed in.

Slaapshoppen met je tiener

Een slaapbank uitzoeken is natuurlijk een prima excuus om even qualitytime te hebben met je kind. Samen naar dat warenhuis om een kopje thee of chocomel te drinken om daarna gezellig samen slaapbanken te gaan testen. Ligt ie lekker? Veert ie goed ? kan je er ondersteboven op instagrammen ? Maak er een leuke en gekke dag van, en slaag je niet ? Online kun je ook echt goed slagen, helemaal als je ze niet van hun telefoon af krijgt! Dus maak er een evenement van, misschien is het je nog nooit opgevallen dat jouw tiener zelfs smaak heeft als het gaat om inrichten en stylen.