Slaapkamer klusjes: dit zijn de beste klusjes om jouw slaapkamer te pimpen 

Vind jij dat jouw slaapkamer wel weer eens toe is aan verandering? Dat kan vrij makkelijk gerealiseerd worden. Er zijn namelijk genoeg klusjes die je zelf kunt doen om jouw slaapkamer te pimpen. Welke klusjes dit allemaal zijn? Wij sommen het voor je op in dit artikel, dus lees snel verder!

Eigen meubels in elkaar zetten

Een uitdagend doe-het-zelf klusje: het maken van eigen meubels. Dit is een leuk doe-het-zelf klusje als je twee rechterhanden hebt. Of het nu een bijzettafeltje of nachtkastje is: het kan leuk zijn om dit zelf in elkaar te zetten. Bovendien bespaar je hier ook nog eens geld mee. Kijk dus eens goed welke meubels je graag in jouw slaapkamer zou willen hebben en maak op basis hiervan de keuze welke je gaat maken. Om meubels voor jouw slaapkamer in elkaar te zetten, is het handig om op te zoek te gaan naar tutorials. Deze zijn online ongetwijfeld te vinden.  

Pak de verf erbij

Een likje verf kan wonderen doen in de uitstraling van jouw slaapkamer. Als jij graag wat nieuws wilt in de slaapkamer, kan dit dan ook een goed idee zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verven van je muren. Door jouw muren in een andere kleur te verven kan jouw slaapkamer er meteen anders uitzien. Als je niet direct je hele muren wilt gaan verven, kan het ook een optie voor je zijn om bijvoorbeeld jouw slaapkamerdeur een ander kleurtje te geven. Bekijk goed wat mogelijk is in jouw slaapkamer. Aan welke kleuren je kunt denken? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt kiezen voor een opvallend kleurtje, maar hiermee moet je wel opletten dat het niet te extreem wordt. Ook kun je kiezen voor neutrale (tijdloze) kleuren. Hiermee zit je altijd goed en hiermee ben je ervan verzekerd dat het ook over een paar jaar nog mooi is. 

 

Behangen

Je kunt je muren verven, maar het is natuurlijk ook mogelijk om jouw muren een nieuw behang te geven. Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende soorten behang, waardoor je ontzettend veel keuze hebt. Je kunt dus echt iets kiezen dat goed bij jouw slaapkamer past. Het is mogelijk om alle muren in jouw slaapkamer te behangen met één soort behang, maar het kan ook een leuk idee zijn om meerdere soorten behang in je slaapkamer te verwerken. Zo creëer je een unieke slaapkamer, met prachtig behang dat je zelf hebt uitgekozen. Ook bij behang geldt dat een tijdloos, neutraal kleurtje vaak minder snel verveelt dan een hele felle kleur. Denk er dus goed over na wat voor soort behang je kiest. Tegenwoordig zijn er ook heel veel soorten behang met een leuk printje, dit kan ook nog een goede mogelijkheid voor je zijn om je slaapkamer te pimpen. 

 

Slaapkameraccessoires toevoegen

Een van de belangrijkste dingen waarmee je jouw slaapkamer opknappen kunt, is met behulp van slaapkameraccessoires. Slaapkameraccessoires kunnen namelijk een grote rol spelen in de sfeer die jouw slaapkamer uitstraalt. Bovendien is het een vrij simpel doe-het-zelf klusje, dus dit is mooi meegenomen. Zeker als jij in je huidige slaapkamer nog maar weinig slaapkameraccessoires hebt, kan het hoog tijd zijn om hier verandering in te brengen. Waar je aan zou kunnen denken als we het hebben over toffe slaapkameraccessoires? Sierkussens, een nieuw dekbed, een vloerkleed, schilderijen, fotolijstjes en overige muurdecoratie. Ook een nieuwe lamp en planten kunnen een leuke toevoeging zijn aan jouw slaapkamer.

Als je wilt gaan klussen in jouw slaapkamer, is het uiteraard niet handig als er allerlei spullen in de weg staan. Een opslagruimte huren voor een bepaalde periode kan daarom een goed idee zijn. Bedenk hoe lang jij al met al bezig denkt te zijn met het klussen van jouw slaapkamer. Voor die tijd kun je de spullen die je voorlopig even niet nodig hebt in jouw slaapkamer even ergens anders opslaan. In dit geval worden de spullen dan thuis bij je opgehaald en weer bij je teruggebracht zodra je deze weer nodig hebt. 

 

slaapkamer opknappen