Tafeldecoratie kleuren tijdens de feestdagen

Wanneer de feestdagen voor de deur staan, vinden de meeste mensen het leuk om bepaalde zaken in hun huis hierop aan te passen. Denk hierbij aan het versieren van je tafel. We kunnen je een aantal tips geven hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Kies ten eerste de stijl voor je kersttafel. Denk hierbij aan de kleurstellingen. Zo kun je kiezen voor donkergroen met rood; de meest populaire kerstkleuren. Maar je kunt ook kiezen voor goud met zwart aangezien dit een chique uitstraling heeft, of voor met zilver met wit aangezien dit een winterse tint heeft.

Dekking over en servies voor op de tafel

Wanneer je je tafel gaat dekken moet je beginnen met het aanschaffen van een kleed of een loper. Het is het handigste hierbij te kiezen voor één van de twee. Zorg ervoor dat het kleed groot genoeg is dat het aan alle zijden evenveel overhangt. Je kunt vervolgens het tafelkleed het beste bevestigen met plakband of klemmen waardoor het goed vast gemaakt wordt. Wanneer je kiest voor een loper, kun je de tafel afmaken met placemats om meer sfeer te creëren. Wanneer je servies aan gaat schaffen, kun je best kiezen voor een chique set. Het is per slot van rekening maar één keer kerst per jaar. Ook is het leuk om een onderbord te gebruiken, dit geeft een chique effect en meerdere borden op elkaar kunnen ervoor zorgen dat de gasten weten van hoeveel gangen ze kunnen genieten.

Verdere decoratie

Er zijn meerdere manieren om je tafel verder te versieren. De basis is nu wel klaar, maar je kunt nog veel meer andere dingen doen. Zo kun je in het midden van de tafel een kerststuk neerzetten en enkele kerstdecoraties ernaast. Ook kun je je tafel versieren met mooie kaarsen. Steek deze aan voordat je gasten arriveren. Daarna kun je bijpassende servetten gebruiken en deze op ieder bord leggen. Ook moet je je bedenken wat je gasten willen gaan drinken en je glazen hierop aanpassen. Schenk in ieder geval alle dranken in een apart glas zodat er niets door elkaar wordt gemengd. Zo moet je rode en witte wijn in aparte glazen schenken, en aangezien elke persoon ook wel een glas water wil drinken is het handig deze ook op de tafel toe te voegen.

Tip!  Met een lichtgevende speaker geef je extra gezelligheid aan tafel

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *