Tegels in de badkamer: dit moet je weten!

Hoe mooi zijn al die verschillende tegels in de badkamer! Het is alleen jammer dat niet alles overal staat. Met deze tips hieronder vind je vast en zeker de juiste tegels voor jouw badkamer!

Nieuwe tegels in de badkamer

Het is zover, je bent eindelijk klaar om nieuwe tegels in de badkamer te plaatsen. of je hebt een nieuw huis en je kunt nog kiezen? Hoe dan ook, het is best wel iets om op te letten. Je brengt er natuurlijk best wel wat tijd door uiteindelijk toch?

Ik weet het, over het algemeen is het slim om met je partner te overleggen wat je precies wilt. Maar pas als je eenmaal weet wat je wilt hebben kun je hem/haar goed overtuigen van wat het gaat worden.

Oververven of nieuwe tegels?

Vooral in oudere huizen is het verwijderen van tegels soms geen slimme zaak. Je kunt dan echt nog heel lang met stuken en alles bezig zijn en het alleen maar erger maken. die lelijke tegels kun je dan misschien beter verven in een kleur die past bij de badkamer. Wij hebben zelf de tegels wit geverfd met speciale badkamer tegel verf en de muren antraciet grijs voor het contrast. Maar ook zodat je niet ziet dat de badkamer slecht ventileert.

Je hebt eventueel ook van die tegelstickers die je op de tegels kunt plakken voor een super budget optie.

Toch nieuwe tegels in de badkamer?

Ik was ooit met Jamey (mede eigenaar van dit blog) in Athene. Daar kwamen we in een prachtig boutique hotel. Allebei waren we verliefd op de badkamer. Hij had de meest prachtige mozaïek tegeltjes. Hele kleintjes. En welke kant je ook op draaide leken ze een andere kleur. Een beetje zeemeerminnen achtig. Het is even zoeken geweest maar je kunt ook hier mozaïek tegels badkamer kopen. Super origineel!

Mocht dat niet jouw ding voor in huis zijn, dan kun je ook kijken naar bijvoorbeeld juist hele grote tegels. Bij hotels zie je ze vaak in mat grijs of zelfs zwart. In combinatie met wit staat het heel chique. In sommige badkamers is hier net niet altijd de ruimte voor door een slechte indeling. Dan kun je beter kiezen voor wat kleinere tegels. Deze zijn ook vaak wat voordeliger.

Om een keer wat anders te doen kun je ook kiezen voor een andere kleur dan wit of grijs. Lichtblauw of bijvoorbeeld marmerachtig kunnen ook een heel frisse look hebben!

Nieuwe tegels in de badkamer