Thuiskantoor inrichten: onze tips!

Tijdens corona (en wellicht ook daarna) werken we allemaal massaal thuis. Je kunt met je laptop aan tafel gaan zitten, maar je kunt ook een thuiskantoor voor jezelf inrichten. In dit blog delen wij een aantal handige tips voor het inrichten van een thuiskantoor, of je nu veel of weinig ruimte hebt.

Kies een vaste plek

Allereerst is het belangrijk om een vaste werkplek te kiezen. Heb je een kamer over? Heel fijn, dan wordt dat je thuiskantoor! Heb je geen kamer over? Kies dan een andere plek waar je rustig kunt werken. Kijk of je een gedeelte van de eettafel kunt afschermen als werkplek, of misschien heb je wel een open stuk in je woon- of slaapkamer waar je een bureau kunt plaatsen. Het is fijn om een vaste plek te hebben, die je ook echt kunt ‘afsluiten’ als je klaar bent. Zo houdt je werk en privé toch wat meer gescheiden. Tip: kies voor een plek bij een raam. Daglicht is belangrijk en zo kun je ook af en toe even wegkijken, dit vind ik persoonlijk altijd erg fijn werken. Heb je dit nou niet, zorg dan dat je voldoende licht hebt door bijvoorbeeld mooie led verlichting op te hangen.

Zorg voor de basis

Wanneer je een vaste plek hebt uitgekozen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de basis compleet is. Met basis bedoelen wij: alles wat je nodig hebt om je werk uit te kunnen voeren. Denk aan een laptop of computer, telefoon, agenda, notitieblok, mappen, boeken etc. Probeer alles op dezelfde plek te houden, zodat dit ook echt jouw werkplek is. Tip: zorg voor opbergruimte, zodat je na het werken je spullen kunt opbergen. Zeker wanneer jouw thuiskantoor in de woonkamer is, is het fijn om de rust te bewaren. Schaf bijvoorbeeld een trolley aan, hier kun je al jouw spullen in kwijt en wanneer je klaar bent met je werk, rol je de trolley gemakkelijk naar de berging of een andere plek.

thuiskantoor

Maak het gezellig!

Je hebt de basis compleet: een fijne plek en al je spullen bij de hand. Tijd om het gezellig te maken! Je zit nu eenmaal bijna 24/7 tussen dezelfde vier muren, het is dus belangrijk om je werkplek sfeervol en gezellig te maken. Dit is persoonlijk, ieder mens wordt blij van andere dingen. Een paar fijne tips:

– Steek een geurkaars aan. Dit staat gezellig en het ruikt ook lekker.
– Zorg voor verschillende notitieboekjes, vooral wij vrouwen worden hier heel gelukkig van.
– Plaats planten of verse bloemen bij je werkplek.
– Hang een inspirerende poster of foto op bij je werkplek.

Hoe zou jij jouw thuiskantoor inrichten?