Handige tips bij het kiezen van slaapkamer gordijnen

Gordijnen uitkiezen kan nog best lastig zijn. Zeker wanneer het gaat om gordijnen voor de slaapkamer. Daarom deel ik in dit artikel een aantal tips met je. Zo weet je zeker dat je met de juiste gordijnen voor jouw slaapkamer thuis komt.

Licht of donker?

De een houd van een lichte slaapkamer, de ander wilt het juist chique inrichten en kiest voor donker. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën als het gaat om het inrichten van de slaapkamer. Zet daarom eerst even op een rijtje hoe de slaapkamer er uiteindelijk uit moet gaan zien. Wat voor een bed ga je neerzetten, welk thema houd je aan en wat voor een accessoires en kleur accenten wil je gaan gebruiken. Wanneer je dit op een rijtje hebt kun je beslissen of je voor donkere of lichte gordijnen gaat.

Transparant of juist verduisterend?

Naast dat gordijnen nieuwsgierige ogen buiten houd kan het voor sommige mensen ook erg belangrijk zijn dat de gordijnen verduisterend zijn. Houd je van mooi binnenvallend zonlicht? Dan kan een semi transparant gordijn ook erg mooi zijn. Voor kinderslaapkamers raden wij wel verduisterende gordijnen aan om de slaap zo te bevorderen. Kindjes slapen immers beter in een goed donkere kamer. Is je kindje bang in het donker? Dan kun je vast wel een mooi nachtlampje vinden die bij de kamer past!

Wist je dat…

Bij hoge kamers het verstandiger is om een dubbele plooi in je gordijnen te nemen? (Anders zie je geen plooi meer aan de onderkant)

Kleur of print?

Welke kleur of print je kiest is volledig afhankelijk van de ruimte en het design van je slaapkamer. Een kleine tip, kies je voor een rustig behang of verf op de muur? Dan is het juist leuk om een print of felle kleur voor je gordijnen te gebruiken. Wil je een natuurlijke look? Dan is het wellicht mooi om te gaan voor grof katoen of semi transparante gordijnen. Dit laat licht door en geeft een mooie zachte zonnestralen in de ochtend.

We hebben het tot nu toe enkel over de klassieke vorm van gordijnen gehad. Maar heb je ook al eens nagedacht over rolgordijnen? Bij de rolgordijnen via gordijnen.nl krijg je overigens gratis kleurstalen thuisgestuurd. Kan je gelijk kijken wat er bij jou in de slaapkamer past! En mocht je het prettig vinden kunnen ze ook door middel van video bellen een advies gesprek met je voeren. Zo weet je zeker dat je gordijnen goed passen bij de uitstraling die jij je slaapkamer wilt geven.