Tips voor een luxe tuin inrichting

De zomer komt eraan en we hebben al steeds warmere dagen, tijd om de tuin gereed te maken! Wil je jouw tuin graag een luxe uitstraling geven? Dan is dit blog perfect voor jou, wij delen namelijk onze tips voor een luxe tuin inrichting. Lees je mee?

Design meubelen

De perfecte manier voor een luxe tuin inrichting is het gebruik van design meubelen. Design meubelen hebben een strakke en luxe uitstraling, welke perfect staan in jouw tuin. Of je nu gaat voor een loungebak, ligstoel of complete  loungeset tuin: er is keuze genoeg! Daarnaast stralen design tuinmeubelen ook nog eens exclusiviteit uit, waardoor je ook echt wat anders hebt dan de rest van de buurt. Tuinmeubelen zijn online te vinden, maar je kunt natuurlijk ook een winkel bezoeken voor inspiratie. Nodig je vrienden vast uit, want die heerlijke zomeravonden spenderen jullie voortaan op jouw design meubelen.

Plaats een overkapping of veranda

Nu je design meubelen hebt aangeschaft, moeten ze natuurlijk ook ergens staan. De perfecte manier om een mooi zitje te creëren, is door een veranda of overkapping te plaatsen. Daarnaast kun je ook je interieur creativiteit kwijt in een overkapping! Maak de overkapping compleet door mooie decoratie te plaatsen, de wanden te schilderen, wanddecoratie op te hangen en je tuinset gezellig aan te kleden. Daarnaast is een overkapping ook een perfecte plek om een barbecue of buitenkeuken te plaatsen. Zo staat hij altijd droog en kunnen jullie heerlijk buiten eten en koken tijdens warme avonden.

Mooie planten & groen

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder planten en groen. Of je dit nu zelf gaat aanleggen, of iemand inhuurt voor deze taak, groen is onmisbaar. Houd je van strak? Kies dan voor tegels, een stukje gras en bijvoorbeeld een aantal potten met planten en bloemen. Liever wat meer groen? Maak dan borders aan de zijkant van de tuin waar je verschillende planten en bloemen plant. Zorg er wel voor dat de planten genoeg onderhoud krijgen, want een verwilderde tuin heeft geen luxe uitstraling meer. Vind je het lastig om te beslissen wat je graag wil qua groen in je tuin? Kijk dan eens rond op bijvoorbeeld Pinterest, ideeën genoeg!

Zwembad en/of jacuzzi

Wil je helemaal uitpakken met jouw luxe tuin? Ga dan voor een mooi zwembad of jacuzzi! Zeker met de warme zomer die wordt verwacht, is dit helemaal geen straf. Tegenwoordig zijn er ook steeds mooiere opblaasbare zwembaden en jacuzzi’s, waardoor ze ook betaalbaarder zijn. Houdt de folders in de gaten voor goede aanbiedingen. Heb je echt veel ruimte en budget over? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een zwembad in de grond of een normale jacuzzi.

Heb jij tips voor een luxe tuin inrichting?

luxe tuin inrichting