Tips voor een opgeruimde keuken

In een keuken kun je nooit genoeg opbergruimte hebben, want voor je het weet staat je hele aanrecht vol met van alles en nog wat. Herken je dit? Lees dan snel verder, want in dit blog delen wij tips voor een opgeruimde keuken met je. Want een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd, lees je mee?

Zorg voor voldoende kastruimte

Misschien het meest voor de hand liggend, maar wel het meest handig: zorg voor voldoende kastruimte. Heb je alleen onderaan keukenkastjes? Kijk dan of er een mogelijkheid is om bovenin ook keukenkastjes te plaatsen. Of misschien kun je het wel handig oplossen door wandrekjes of plankjes op te hangen waar je spullen kwijt kunt. Want hoe meer opbergruimte je hebt, hoe beter je keuken opgeruimd blijft.

Tegels in de keuken

Op de muren boven de wasbak, de vloeren, boven het fornuis, dan is het heel fijn om tegels te hebben. Ze zijn zo makkelijk schoon te houden en staak vaak opgeruimder dan dat het is. Vooral als je voor de grotere tegels gaat. Neem een kijkje bij Tegeldepot voor meer tips. 

Sorteer je kastjes en lades

Probeer om eens in de zoveel tijd je kastjes en lades te sorteren. Haal alles leeg, sop de kastjes en lades goed uit en laadt ze vervolgens opnieuw in. Zijn er dingen die je niet meer gebruikt? Of producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken? Doe deze dan direct weg! Hierdoor blijft je keuken opgeruimd en overzichtelijk. Daarnaast weet je na een opruimsessie ook weer beter wat je allemaal hebt. Misschien was je dat ene handige bakje of die extra pan wel vergeten, omdat hij zo naar achter of onder stond.

Sorteer je producten in transparante bakjes

Ben je al die lelijke verpakkingen ook zo beu? En dat moment wanneer je denkt dat het pak nog vol is, maar toch bijna leeg blijkt te zijn? Die momenten zijn verleden tijd als je alles sorteert in transparante bakjes. Deze bakjes vind je bijvoorbeeld bij winkels zoals Action en Blokker en zijn perfect voor het opbergen van lang houdbare producten zoals pasta, rijst, havermout en ontbijtgranen. Zo weet je precies wat je nog hebt en het staat ook nog eens leuk op je aanrecht of wandplankjes. Meer van dit soort DIY inspiratie? Kijk dan eens op Pinterest en zoek naar ‘keuken organisatie’.

Maak er een dagelijkse routine van

Om een keuken altijd netjes opgeruimd te houden, is het belangrijkste toch wel om er een dagelijkse routine van te maken. Kies een moment wat jou goed schikt, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of na het avondeten en maak de keuken elke dag op dit moment schoon. Ruim de vaatwasser uit en in, was overige vaat af, ruim gebruikte producten op en neem de keuken af met een spray of vochtig doekje. Wanneer je dit iedere dag herhaalt, wordt het op een gegeven moment deel van je routine en zo heb jij altijd een opgeruimde keuken.

Hoe ziet jouw keuken eruit? En heb je nog een tip voor een opgeruimde keuken?