Tips voor effectieve muurdecoratie

Een belangrijk onderdeel van het decoreren van je huis is het ophangen van de juiste muurdecoraties. Hierin kan je al je creativiteit kwijt. Een muur kan een afspiegeling zijn van je persoonlijkheid. Tegelijkertijd kan een muur enorm veel stijl en smaak overbrengen op de rest van het interieur.

 

Creëer je eigen schilderijen

Ben je naar een bepaalde kleur op zoek voor aan de wand, of zou je graag een bepaald soort afbeelding zien? Je kunt er altijd voor kiezen om je eigen schilderij te maken. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kies een kleur die de rest van je interieur complimenteert, koop een doek en wat kwasten en je kunt aan de slag. Het hoeft niet perfect te zijn: robuuste, abstracte schilderijen staan altijd goed in je woonkamer.

 

Ga op zoek naar ouder kaarten

 

Vintage details zijn enorm populair. Ze geven karakter aan een ruimte en stralen originaliteit uit. Oude kaarten staan dan ook prachtig aan elke muur. Deze zijn te vinden bij de meeste brocante- en antiekwinkels.

 

Gebruik plankjes als muurdecoratie

 

Decoratieve onderdelen aan een muur moeten samenhang vertonen om effectief te zijn. Variatie is hierbij de sleutel. Naast foto’s en schilderijen kan je aan de muur plankjes ophangen. Hierop kan je bijvoorbeeld boeken, planten of andere voorwerpen zetten in kleuren die passen bij de rest van de muurdecoratie.

 

Ga op zoek naar kunstenaars 

 

Een manier om je muur altijd van jouw favoriete afbeeldingen te voorzien is door op zoek te gaan naar kunstenaars die afbeeldingen maken die precies bij jou passen. Selecteer enkele favorieten die voor een klein prijsje prints verkopen. Je kunt gaan voor kunstenaars met dezelfde stijlen. Voor wat extra speelsheid is het leuk om stijlen door elkaar te gebruiken.

 

Houd het subtiel

 

Muurdecoratie is belangrijk, maar door hier teveel op te focussen kan je het geheel verpesten. De bedoeling is dat je muur wordt opgefleurd, niet dat hij niet meer te zien is. Kies bepaalde plekken uit waar je wanddecoraties aan wilt brengen, maar hang niet de hele muur vol.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *