Tips voor het uitkiezen van je raamdecoratie!

Wat hangt er bij jou voor het raam? Gordijnen? Luxaflex? Rolgordijnen? Wat zijn de voor en nadelen en waar moet je om denken als je nieuwe raamdecoratie wilt? Je leest het hieronder.

Met gordijnen kun je een huis een totaal andere look geven. Wij hadden bijvoorbeeld in de slaapkamer donkergrijze gordijnen. Ik hou niet van heel donkere kamers en vond de kamer heel somber en geen sfeer hebben. Nu hangen er nude/oud roze zware gordijnen en geven de kamer meteen een warme sfeer. Ik ben daar heel blij mee!

In de keuken hingen vrolijke gordijnen met een lekker druk printje. Op de ramen zelf (inkijk) had ik een matte baan geplakt. Heel stom niet met zo een strip die je er zo weer af haalt, maar met een plakkant. DOE DIT NIET. Echt waar, over rotklussen gesproken als je het er weer af moet halen!

Nu hangen er semi transparante spierwitte gordijnen en dat staat heel fris. Afgezien van bij de afwasmachine, want daar zit standaard een koffie vlek omdat die niet eerst goed leeggegooid worden door degene die dat kopje daarin doet.

De voordelen van rolgordijnen

Eigenlijk zou ik in de keuken wel rolgordijnen willen hebben. Voornamelijk omdat ze vaak makkelijk schoon te maken zijn, en ze ook meteen de inkijk voorkomen. Ik hou er gewoon niet zo van als mensen zo mijn huis binnen kijken.

Voor de kinderkamers is het ook ideaal. Ze hebben nu hanggordijnen, maar ik kan je niet vertellen hoe vaak zij die gordijn stang er wel niet van af trekken. Ellendig. Vastzetten gaat ook niet goed omdat er geen ruimte is voor knoppen aan de achterkant. Gelukkig gaan we over een paar jaar verhuizen en kan alles helemaal naar smaak worden ingericht.

Dan wil ik zeker weten rolgordijnen kopen voor de kinderkamers!

Welke gordijnen wil je waar?

  • Hang gordijnen: deze vind ik persoonlijk het mooist. Het staat heel warm. Het nadeel is dat ze snel geur opnemen, stoffig worden en wassen is een flinke onderneming.
  • Rolgordijnen: Heel strak, snel schoon en makkelijk in gebruik. Wel is het zo dat mocht er een flesje cola tegen aan spuiten, of stift op komen dan kun je het niet even wassen.
  • Luxaflex: Staat mooi, kun je ook fijn op een kiertje doen. Nadeel is weer dat het veel stof vangt en niet altijd makkelijk schoon te maken.
  • Schuifpanelen: dit is heel chique. Staat in elk huis echt heel mooi. Helaas zijn ook deze best een flinke klus om schoon te maken.

Welke gordijnen vind jij mooi?

Raamdecoratie