De film Letters to Juliet als inspiratie voor een Toscane interieur

Door een goede vriendin werd ik ooit op de film Letters to Juliet gewezen. Ze moest zo aan mij denken omdat de actrice op een jongere versie van mij vroeger leek, en omdat het zo mega romantisch was.

En idd, ik ben een echte romanticus! Ik ben dol op de liefde en mooie liefdes verhalen. Vooral zo 1 als Letters to Juliet. Ik heb die film inmiddels wel 10x gezien en het boek misschien nog wel vaker gelezen. Niet alleen om het prachtige verhaal, waar oma op zoek gaat naar opa, haar jeugdliefde. Waar de botte jongen verliefd word op het romantische meisje, en waar uiteindelijk de liefde alles overwint. Prachtig vind ik dat, zo zie ik man en mij echt ook oud worden, onder een boomgaard met veel vrienden en familie en heerlijke wijn. Genieten! 

Toscane

Maar ik werd ontzettend verliefd op de Toscane. Een prachtig landelijk gebied, met mooie heuvels en heel veel wijngaarden. Ik wil daar echt graag een keer naar toe. Genieten van de mooie omgeving, de kleuren, het eten en de wijn. 

Aangezien de vakantie er voorlopig niet in zit kan ik Toscane ook een beetje in huis halen.

Haal de film in huis

Letters to Juliet in huis halen is makkelijker dan je denkt. Die sfeer van vakantie, romantiek en het goede leven is juist wel iets wat nu fijn is om in huis te hebben.
De film Letters to Juliet als inspiratie voor een Toscane interieur

Uiteraard mag een mooie boekenkast niet missen in huis. Dit is waar de brieven gevonden werden. En waar alle boeken stonden die gelezen werden. Wist je trouwens dat als er een kast met boeken staat, kinderen eerder zullen lezen, en andere mensen je slimmer denken dan dat je misschien bent? Oude gebonden boeken kunnen ook nog eens een mooie investering zijn voor later. Op een vintage markt kun je vast wat boeken op de kop tikken die prachtig in de kast staan.

Maak gebruik van veel kleur en warme tinten voor de meubels en de muren. Wit, zwart en grijs staan mooi in een heel strak huis. De kleuren van het land als groen, terracotta en alle andere aarde tinten geven een hele warme stijl aan huis. Warm wit, beige en creme kunnen het huis wat oplichten als die al donker is. Denk ook aan het gebruik van natuurlijke producten als hout en riet.

Veel kussens en kleinere lampjes in plaats van een grote lamp maken de boel wat romantischer. Uiteraard mogen de flessen wijn en een schaal met mooie glazen en een karaf niet missen!