Tijd om de tuin op te ruimen!

Mooi weer, veel buiten spelen met de kinderen in de tuin, maar die rommel overal. Waar laat je het toch? In dit artikel geef ik je graag een paar tips over hoe je de tuin een opgeruimde look kan geven door gebruik van het tuinhuisje.

Het welbekende tuinhuisje!

Wie kent hem niet. Bijna iedereen heeft er wel eentje staan. Vaak is het alleen een rommelhok omdat het hele gezin alles er maar in gooit. En dat is nou net niet de bedoeling want tja, dan verplaats je het probleem alleen maar. Om een goed opgeruimde tuin te creëren is het dan ook van belang dat je je tuinhuisje ook bij houd.

Maar hoe ruim je je tuinhuisje dan op?

Door georganiseerd te werk te gaan kan ook je tuinhuisje er weer netjes bij staan. Op Pinterest vind je veel ideeen over hoe je bijvoorbeeld voor al je gereedschap een mooi rek kunt maken. Zorg er ook voor dat je de fietsen aan 1 kant zet. Zo houd je altijd ruimte over om bij je andere spullen te komen. Ook kunnen schappen helpen. Maak bijvoorbeeld van 1 wand een schappen wand. Zo kan je altijd nog wat potten en andere spulletjes kwijt.

Heb je tijd over? Spuit dan het huisje eens goed af en vergeet ook zeker de dakpannen niet. Hier komt vaak aanslag op en dat is natuurlijk zonde.

Tip! Je kunt op het dak van het tuinhuisje ook een een groen dak maken met mos. Zo houd je het koel in het huisje en ben je lekker groen bezig. Ook erg populair is om een she shed (de vrouwelijke versie van de man cave) van je tuinhuisje te maken. Al die zooi die je er normaal in hebt verplaats je naar de garage en maakt er een lekker relax plekje voor jezelf van. Ook ideaal als werkplek omdat je dan echt even uit huis bent. 

Een she shed is simpel te maken. Je vervangt de dakpanprofielplaten, gooit een likje verf binnen en buiten op het huisje, een lekkere vloer en een comfortable bank erin en je bent al heel ver! 

Geen ruimte voor een tuinhuisje?

Geen probleem. Ook daar zijn oplossingen voor. Wat dacht je van een mooie kussenbox? Niet alleen handig om je kussens in op te bergen, maar ook bijvoorbeeld het speelgoed van je kids. Wanneer je er eentje zelf maakt van hout kun je ook nog eens ruimte besparen door hem af te maken met sierkussens. Dan heb je gelijk een leuk bankje!

Veel plezier met het opruimen van je tuin, en vergeet vooral niet te genieten van het mooie weer!

ruim de tuin op