Tuintrend: Schaduwdoeken

Summer is coming! Dat wil zeggen meer kans op zon, maar om te voorkomen dat we aan het eind van de dag met een knalrood gezicht naar bed gaan is het verstandig om na te denken over zonwering.

In dit artikel laat ik je zien hoe je met een schaduwdoek niet alleen gaat genieten in de schaduw, maar ook hoe je met deze zonwering een stijlvolle touch geeft aan je tuin. Wij hebben inmiddels in ons nieuwe huisje al een ouderwetse elektrische zonwering opgehangen. Maar omdat wij een vrij grote tuin hebben en ook graag aan de achterkant van de tuin in de schaduw willen zitten zijn wij gaan kijken naar de nieuwste tuintrend, schaduwdoeken.

De voordelen van een schaduwdoek

Schaduwdoeken zijn een trend van de laatste jaren en deze zonwering zien we steeds vaker terug in de tuin. Zo worden ze bijvoorbeeld bij programma’s als eigen huis en tuin ook vaak gebruikt. Het is een vrij eenvoudige zonwering die bestaat uit een strak gespannen doek, bevestigd aan de gevel en/of een aantal pilaren. Met de vorm en kleur van het doek kun je eindeloos variëren, wat deze zonwering hip en trendy maakt. Ik heb de voordelen van een schaduwdoek voor je opgezocht en hieronder neergezet :

  • Als vervanger van de parasol heb je met een schaduwdoek geen last meer van een parasolvoet die altijd in de weg staat.
  • Onder een schaduwdoek ben je beschermt tegen schadelijke UV-straling.
  • Schaduwdoeken zijn eenvoudig in gebruik doordat je ze maar 1 keer hoeft op te hangen maar ook weer zo kan verplaatsen.
  • Je kunt een schaduwdoek het hele jaar door buiten laten hangen, het doek is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn daarnaast ook makkelijk schoon te maken.

Benieuwd naar hoe een schaduwdoek in de tuin eruit kan zien? Ik heb even wat voorbeelden op een rijtje gezet:

Benieuwd naar andere zonwering?

Naast schaduwdoeken zijn er nog een aantal populaire buiten zonweringen. Boven een terras zien we ook vaak een knikarmscherm, deze hebben wij ook boven ons voorste terras hangen. Het knikarmscherm die wij hebben kun je in en uit rollen via een elektrische bediening die we binnen hebben opgehangen. Je kunt ook kiezen voor markiezen die je huis een landelijk en stijlvol uiterlijk geven. Onder welke zonwering zie jij jezelf deze zomer genieten?

Wist je dat je zelf ook een overkapping zou kunnen bouwen? Het enige wat je nodig hebt is twee rechterhanden, een aantal balken, watervast multiplex en je kunt al aan de slag.

Heb jij al een overkapping of zonwering staan voor de zomer?