Goede ventilatie in de badkamer doe je zo!

Wat je doet in de badkamer en waar de badkamer voor gebruikt wordt, dan weet je dat het standaard een vochtige ruimte is die goed geventileerd moet worden wil je niet heel snel in een kamer vol met schimmel staan.

 

Goede ventilatie in de badkamer

Een goede ventilatie in de badkamer zorgt niet alleen voor minder condens, maar het helpt ook tegen schimmel. Schimmel in de badkamer kan echt heel slecht voor je zijn. Het kan leiden tot astmatische klachten en eczeem. Vooral voor kleinere kinderen kan dit enorm vervelend zijn. Wij hadden ooit zo een huisbaas die maar geen goede ventilatie in huis wilde maken. Dat is (naast die VRESELIJKE buren) een heel belangrijke reden geweest om te verhuizen. 

 

Naast dat een slechte ventilatie niet alleen slecht is voor de gezondheid, het tast je badkamer ook aan. De verf gaat snel bladderen en je kunt last krijgen van rottend hout. En wat dacht je van die vieze zwarte schimmelplekken? 

 

Verschillende ventilatie in de badkamer

 

Helemaal als je geen raam in de badkamer hebt (waarom zit die niet in zoveel huizen? Wat is de logica hierachter? Kunnen ze niet anders bouwen?)is een echt goede ventilatie belangrijk. Alleen de deuren open laten om te laten luchten is niet het enige wat je kunt doen. Je kunt ook bijvoorbeeld een buisventilator badkamer plaatsen. Die zuigt de vochtige lucht weg. Wij hebben deze in ons huidige huis ook in het toilet en de keuken bijvoorbeeld. Het helpt ook prima tegen nare geurtjes. Het voordeel hiervan is ook dat je het bijna niet ziet zitten of hoort als het aan staat. 

 

Je kunt natuurlijk ook opbouw ventilatoren nemen die technisch veel makkelijker te installeren zijn. Wel zijn ze minder makkelijk weg te werken en maken ze veel meer herrie. 

 

Dat is een keuze die je zelf maakt. 

Wat voor ventilator heb jij?