Verbouwen of verhuizen? Dit zijn de voor- en nadelen!

Is jouw huis inmiddels al best verouderd en vind je het tijd voor vernieuwing? Dan kun je ervoor kiezen om te verbouwen, maar je kunt ook nadenken over verhuizen. Allebei deze opties hebben voor- en nadelen, waardoor dit best een lastige keuze kan zijn.

Benieuwd naar de voor- en nadelen van verbouwen en verhuizen? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken straks!

 

De voordelen van een verbouwing

Een groot voordeel aan een verbouwing is dat je in je eigen huis blijft wonen. Als je hier al een lange tijd woont, is de kans groot dat dit echt als thuis voelt. Je blijft in je vertrouwde omgeving en doet er alles aan om het nog mooier en comfortabeler te maken. Een ander voordeel van een verbouwing is dat je hiermee de waarde van je woning kunt verhogen. Helemaal met de hoge huizenprijzen van tegenwoordig, is dit mooi meegenomen.

 

Ook een voordeel van een verbouwing is dat je hier wellicht wat geld op zou kunnen besparen. Als je zelf twee rechterhanden hebt, kun je namelijk zelf ook bepaalde klussen oppakken. Wel is het dan van belang dat je goed weet wat je doet en dat je beschikt over het juiste gereedschap. Als je hiernaar op zoek bent, kijk dan vooral eens naar het gereedschap bij Mastertools.

 

De nadelen van een verbouwing

Verbouwen heeft ook zeker nadelen. Een groot nadeel aan verbouwen is dat dit een lange tijd in beslag neemt. Zeker als je een groot deel van je huis gaat verbouwen, is dit het geval.Daarnaast dient er een hoop geregeld te worden. Van het opvragen van offertes tot het regelen van vakmensen: het hoort er allemaal bij. Ook zit je voor een langere tijd in de herrie en de troep, wat ook niet altijd even fijn is.

 

Voordelen verhuizen

Als je kiest voor verhuizen, kun je een woning kiezen die helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Bovendien is het ook een voordeel dat je jouw huidige woning tegen een goede prijs kunt verkopen in deze tijd. Ook heeft verhuizen als voordeel dat je een huis kunt kiezen dat gericht is op je toekomstplannen of om bijvoorbeeld in de buurt te wonen van je naasten.

 

Nadelen verhuizen

Een verhuizing heeft ook zeker nadelen. Ten eerste liggen de huizenprijzen tegenwoordig enorm hoog, waardoor je veel geld betaalt. Ook het woningaanbod is beperkt, waardoor het lastig kan zijn om een droomwoning te vinden. Een ander nadeel is dat er bij een verhuizing een hoop geregeld moet worden. Van het inrichten van je woning tot het verhuizen van je spullen: het hoort er allemaal bij.