Verhuizen doe je zo!

Bij verhuizen komt een hoop kijken. Het is en blijft immers een hele onderneming en veel relaties overleven het dan ook niet.  Maar met deze tips, en een beetje voorbereiding komen jullie er zonder kleerscheuren doorheen.

  1. Plan! En begin op tijd. Zorg er voor dat je voor jezelf een plan hebt. Dus kijk vooraf hoeveel tijd je denkt nodig te hebben om alles in te pakken. Werk je gewoon door tijdens de verhuizing? Dan is het misschien handig om toch wat vrije dagen op te nemen of om wellicht wat vrienden in te schakelen om mee te helpen.
  2. Pak in per ruimte. Zo houd je het overzicht en raak hoef je in de nieuwe woning niet al je spullen te zoeken.
  3. Organisatie! Label alle dozen met een korte omschrijving van wat er in zit en naar welke kamer in het nieuwe huis moet. Zo weet jij, of het verhuisbedrijf waar de doos voor bestemd is.
  4. Breekbare spullen? Zorg dan dat je je dozen goed opvult met bijvoorbeeld oude kranten. Mocht je grotere items hebben? Dan kan je ook  verhuisdekens kopen. Die kun je bijvoorbeeld om je spiegels wikkelen tijdens het transport, maar ook gebruiken om je vloer niet te beschadigen.
  5. Mocht je de keuze hebben, verhuis dan NIET in de zomer. Dit is veel te warm!
  6. Maak een checklist. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Wij vinden het erg handig om naast een checklist voor de verhuizing zelf ook een checklist bij te houden met dingen die voor en achteraf moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan dingen zoals het regelen van internet, water, gas en licht etc.
  7. Doe niet iets wat je zelf niet kan. Klinkt misschien een beetje gek. Maar het is veel makkelijker om even een professional in te huren om bijvoorbeeld té grote of té zware items te verhuizen. Vaak voorkom je zo schade aan je woning en spullen en geloof mij, ook een hele hoop kopzorgen!

Verhuizen is een hoop werk. Dat zeker, maar zoals ik al zei hoeft het geen nachtmerrie te zijn. Zorg voor een goede planning en ga niet te gehaast te werk. Je kunt beter iets meer tijd nemen en het goed doen, dan stressen en de helft vergeten. Ben je toch bang dat je het allemaal zelf niet kan doen? Raadpleeg dan zeker een verhuisbedrijf of vraag je vrienden om wat extra hulp! Houd er bij vrienden wel rekening mee dat ze je ooit misschien het zelfde ook zullen vragen 😉