Verhuizen, hier moet je echt aan denken!

Je gaat verhuizen! Iets waar je heel veel zin in hebt, maar ook tegenop kunt zien. Verhuizen is namelijk een enorme klus. Ik weet nog dat ik het aardig onderschat had, ‘we zouden het wel even doen’. Viel dat even tegen. Daarom deel ik in dit blog handige tips met je en dingen die je niet moet vergeten.

Huur een verhuisbedrijf in

De nummer 1 tip wanneer je zelf geen zin hebt in al het gedoe rondom verhuizen: huur een verhuisbedrijf in. Jij zorgt dat alles ingepakt is en klaar staat, het verhuisbedrijf doet de rest. Een verhuisbedrijf komt vaak met een vrachtwagen of grote bus, afhankelijk van de hoeveelheid spullen. Jullie spullen worden in de bus geladen en vervoert naar het nieuwe huis. Bij het nieuwe huis worden ze uitgepakt en naar binnen gebracht. Super handig! Dit scheelt een hoop sjouwwerk voor jullie zelf en zo hebben jullie de tijd om alles in goede banen te leiden.

Tip: zet een parkeerplaats voor het huis af met afzetlint. Hierdoor houdt je plek vrij voor de verhuiswagen en kom je niet in de problemen met te weinig plek. Een afzetlint goedkoop bestellen kun je gemakkelijk online doen!

Tips om functioneel in te pakken

Voordat het verhuisbedrijf kan komen, moet natuurlijk alles goed ingepakt worden. Dit is een grote klus en het is belangrijk dat dit op een zo functioneel mogelijke manier gebeurt. Enkele tips waar wij veel aan hebben gehad:

Zorg voor zo min mogelijk loze ruimte. Heb je bijvoorbeeld koffers of bakken? Vul deze zoveel mogelijk met spullen.
Schrijf overal op wat erin zit en het liefst zo duidelijk mogelijk. Dus niet alleen: keuken, maar bijvoorbeeld: bakgerei en pannen. Zo weet je tijdens het uitpakken precies voor welk kastje, je welke doos moet pakken.
Zorg voor een aantal rollen noppenfolie of oude kranten. Hiermee kun je servies en breekbare spullen veilig inpakken en vervoeren. Zonde als jouw mooie glazen kapot aankomen!
Kijk selectief wat je inpakt. Heb je spullen die je al lang niet meer hebt gebruikt? Doe ze dan naar de kringloopwinkel of weg. Dit scheelt een hoop ruimte.

Zorg voor een goede planning

Last but not least: een goede planning is de basis voor een verhuizing! Plan vooral niet te strak in, maar plan eerder extra ruimte in. Houdt met de planning rekening met de volgende punten:

Hoeveel tijd schat je nodig te hebben met in- en uitpakken?
Wat moet er in het nieuwe huis nog gebeuren?
Doe je alles zelf, of krijg je hulp van een verhuisbedrijf?
Houdt ook rekening met onverwachte vertragingen tijdens het klussen.
– Maak een verhuizen checklist

Wat is jouw ultieme verhuistip?