Verlichting kiezen voor een woning doe je zo!

Je gaat verhuizen of je geeft jouw woning een hele make-over. In dat geval moet je aan veel denken maar één onderdeel wordt vaak vergeten of over het hoofd gezien, de verlichting. Een huis zonder verlichting is niet praktisch en heeft geen sfeer. Je kunt namelijk niet wonen in een huis zonder verlichting.

Voor iedereen is verlichting anders en zeker als je gaat samenwonen is het handig om het hier van te voren over te hebben. Maar als je al jaren in hetzelfde huis woont is het ook goed om af en toe even aandacht te besteden aan de verlichting in huis. Je kunt verlichting veranderen, verplaatsen of nieuwe verlichting plaatsen. Voor een beetje een nieuwe sfeer in huis kan dit vaak al veel doen. Denk eens na, wanneer is de laatste keer dat jij iets gedaan hebt aan de verlichting in huis, behalve een bolletje vervangen?

 

Subtiele verlichting is een uitkomst

Zelf vind ik vooral subtiele verlichting erg belangrijk. Je kunt je woning namelijk niet vullen met super veel hang-, staan- en wandlampen, dat vind ik zelf te druk. Daarom vind ik dat subtiel licht voornamelijk erg belangrijk is en dat dit de basis moet vormen van de verlichting in een woning. Zo kun je bijvoorbeeld inbouwspots gebruiken, die gemakkelijk in het plafond kunnen worden bevestigt en zo voldoende licht geven. Daarbij is het wel leuk om dit te combineren met een leuke staande lamp of een hanglamp maar niet teveel. Zelf vind ik het al snel te heftig worden en kies ik liever voor less is more. Natuurlijk wel voldoende inbouwspots want je wilt wel voldoende licht hebben maar inbouwspots vind ik voornamelijk erg subtiel en dat vind ik prettig. Je kunt dan het beste voor LED verlichting kiezen, dit is een stuk milieuvriendelijker en energiebesparender. En daarnaast gaat LED verlichting vaak een stuk langer mee dan andere verlichting.

 

Iedere kamer, andere verlichting

Naast een subtiele basis is het wel erg leuk om iedere kamer andere verlichting te geven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met spots led met verschillende kleuren. Zo kun je iedere kamer een andere kleur verlichting geven. Dit zorgt ervoor dat de sfeer van de kamer ook in de verlichting kan terug komen. Ook is het natuurlijk leuk om naast de basis inbouwspots ook een leuke eyecatcher op de hangen in iedere kamer. Zo kan jouw dochter een prachtige prinsessenlamp in de kamer krijgen en jouw zoon een lamp van zijn favoriete sportclub. Het is leuk om subtiel als basis te nemen maar wel te kunnen spelen met de toevoegingen per kamer. Weet jij al welke lamp jouw kind zou kiezen bij www.euroledshop.nl? En kun je zelf al wegdromen bij een prachtige lamp boven de eettafel?

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *