Hoe maak je vintage meubels weer als nieuw?

Hoe maak je vintage meubels weer als nieuw?

Soms zie je een ontzettend leuk kastje bij de kringloop of zelfs gratis aan de weg staan. Ook op weggeefhoeken komen vaak leuke vintage meubels voorbij. Of misschien heb je in je eigen huis nog wat meubels staan die eigenlijk aan vervanging toe zijn. Gooi deze niet weg, maar knap ze op. Als je deze oude meubels opknapt heb je voor een klein budget weer een nieuwe inboedel.

Schuren en verven

Het belangrijkste is om een meubelstuk goed te schuren en te verven. Dit kan natuurlijk alleen bij meubels van hout. Een nieuw laagje verf doet soms al wonderen voor de uitstraling. Soms is alleen een nieuwe waslaag al voldoende om je meubel er weer als nieuw uit te laten zien. Let wel goed op hoe de meubels zijn voorbehandelt. Elke kast vergt zijn eigen methode om op te knappen.

Zelf doen

Op het internet kun je veel ideeën vinden om je meubels op te knappen. Vooral Pinterest staat vol leuke dingen. Ook als je zelf niet zo creatief bent zul je hier genoeg inspiratie vinden om je oude meubels er weer als nieuw uit te laten zien. En hoe leuk is het als iedereen straks jouw resultaat kan bewonderen. Het is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor de portemonnee en het milieu. Als je iets hergebruikt kost dit geen nieuwe grondstoffen waardoor je de natuur spaart. Hoe vaker je oefent, hoe handiger je wordt. Je zult zien dat je steeds creatiever wordt en meer dingen zelf kunt.

Vintage meubels

Ook is het weer helemaal in om oude meubels te hebben die er een beetje afgedankt uitzien. In de winkel betaal je hier veel geld voor, terwijl je dit eenvoudig zelf kan doen met een oud meubelstuk. Er zijn een aantal verschillende manieren om een meubelstuk een klassieke uitstraling te geven. Je kan bijvoorbeeld meerdere lagen verf over elkaar heen doen en daarna de kast weer schuren, zo krijg je het effect van de versleten verflaag. Ook de waslaag verwijderen kan helpen of een white wash verf gebruiken. Ook krijtverf heeft een matte uitstraling waardoor deze een ander effect geeft dan een hoogglans verflaag.

Back to Top
%d bloggers liken dit: