De vloerkledentrends van dit moment: dit zijn ze!

Een vloerkleed, het is een mooie toevoeging aan jouw interieur. Naast het feit dat een vloerkleed stijlvol kan zijn, is het ook geluiddempend, makkelijk vervangbaar en kun je er heerlijke warme voeten van krijgen. Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden te koop, waardoor er ongetwijfeld eentje bij zit die goed in jouw huis past. Om tot de beste keuze te komen, kan het een aanrader zijn om eens te kijken naar de vloerkledentrends van dit moment. En daarvoor ben je hier helemaal aan het juiste adres, want wij sommen deze vloerkledentrends voor je op!

Ronde vloerkleden

Een enorme trend op het gebied van vloerkleden zijn de ronde vloerkleden. Een rond vloerkleed is dan ook niet zomaar zo enorm populair, het heeft meerdere voordelen. Zo kun je met een rond vloerkleed een speels effect creëren en kan het een ruimtelijk effect geven. Bovendien kun je een rond vloerkleed goed matchen met andere ronde meubels, maar ook met bijvoorbeeld rechthoekige meubels misstaat het absoluut niet. Al met al dus perfect voor in ieder interieur!

Scandinavische vloerkleden

De Scandinavische woonstijl wordt populairder en populairder. Het is dan ook helemaal niet gek dat ook Scandinavische vloerkleden momenteel helemaal on trend zijn. Wat je kunt verwachten van een Scandinavisch vloerkleed? Denk aan een rustige basis in bijvoorbeeld de kleuren wit of grijs. Een Scandinavisch vloerkleed is in staat om jouw interieur een rustige en kalme uitstraling te geven.

Wollen vloerkleden

Deze trend op het gebied van vloerkleden zien we al een aantal jaren en ook nu is het nog een blijvertje: het wollen vloerkleed. Een wollen vloerkleed is niet alleen stijlvol voor in je interieur, ook is dit vloerkleed lekker warm aan de voeten. En dat is ideaal als de koude wintermaanden aanbreken!

 

Vintage vloerkleden

Ook helemaal hip zijn de vintage vloerkleden. In zowel klassieke als moderne interieurs zien we deze trend steeds vaker voorbijkomen. Als je op zoek bent naar een mooi vloerkleed, kan ook een vintage vloerkleed dus een goede optie zijn.

Minimalistisch

Minimalisme is enorm opkomend. Ook als we het hebben over vloerkleden, komt deze trend weer terug. Een minimalistisch vloerkleed is namelijk enorm populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerkleden met strakke lijnen en abstracte vormen. Het is enorm stijlvol en kan echt een leuke toevoeging zijn aan jouw huis.

Meerdere lagen

Deze trend is er eentje die je echt in je achterhoofd kunt houden. Deze trend wordt ook wel layering genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat meerdere vloerkleden met elkaar gecombineerd worden en als het ware een beetje worden opgestapeld. Dit kan een enorm leuk effect geven, wat jouw interieur echt een boost geeft. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld vloerkleden van verschillende materialen, want met deze vloerkledentrend kun je echt enorm variëren.

Meerdere kleuren

Wat ook populair is op het gebied van vloerkleden, is het combineren van meerdere kleuren in één vloerkleed. Of je nu kiest voor blauw met geel, rood met oranje of een andere combinatie: het is allemaal mogelijk en on trend. Wel geeft dit vaak een wat drukkere uitstraling, dus kijk goed of dit bij jouw interieur past.

Bovenstaande vloerkledentrends kun je zeker in gedachten houden als jouw huidige vloerkleed aan vervanging toe is of je gewoon graag een vloerkleed in je huis wilt hebben. Een vloerkleed zal jouw interieur in ieder geval een boost geven, dus het is zeker het overwegen waard!

vloerkleden