Waarom nepbloemen en -planten anno 2021 echt niet meer kunnen en onze tips!

Anno 2021 zijn nepbloemen- en planten een echte no go. Er zijn zoveel andere opties op de markt, dat dat goedkope plastic bosje echt niet meer kan. Ik krijg de kriebels van nepplanten- en bloemen, je ziet al vanaf ver dat het plastic is en dat vind ik niks. Je zult deze dan ook niet snel in mijn huis tegen komen! Ik kijk liever naar wat meer echtere opties, zodat het niet op het eerste oog al nep lijkt. Ik deel mijn tips graag met je in dit blog!

 

Droogbloemen

De voornaamste reden voor mensen om nepbloemen te nemen, is dat het geen onderhoud nodig heeft. Je zet ze neer en hebt er verder geen omkijken meer naar, in tegenstelling tot een echte bos bloemen. Maar daar is nu de oplossing voor: droogbloemen! Droogbloemen zijn een echte trend momenteel en ik snap wel waarom. Je kunt zelf een prachtige bos samenstellen (of deze kant en klaar kopen), zet deze in een mooie vaas en je bent klaar! Geen water verversen, geen bloemen die al snel verwelkt zijn, ideaal!

Een bos droogbloemen blijft 6 tot 12 maanden mooi, een stuk langer dus dan een normale bos bloemen. Droogbloemen kun je tegenwoordig vaak bij iedere bloemist halen, maar ook veel woonwinkels hebben deze in het assortiment. Je vindt ze in allerlei kleuren en maten, zo kun je precies kiezen wat bij jouw interieur past.

 

Onderhoudsvriendelijke planten

Dat je geen zin hebt om planten te verpotten en met aarde in de weer te gaan snap ik. Maar er zijn gelukkig ook tal van onderhoudsvriendelijke planten op de markt!

Deze hebben een stuk minder onderhoud nodig en zijn daarom ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben. Voorbeelden zijn o.a. cactussen, vetplantjes, hangplanten en kleine boompjes zoals de Yucca.

Je kunt je natuurlijk altijd laten adviseren in een tuincentrum, de medewerkers daar weten precies welke onderhoudsvriendelijke plant jij kunt kiezen.

 

Bloemen abonnement

Wil je toch graag echte bloemen in huis, maar heb je geen zin om elke week naar de bloemist of de markt te gaan? Neem dan een bloemen abonnement! Veel bloemisten of online bedrijven zoals Bloomon bieden deze service aan.

Er wordt dan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een verse bos bloemen bij je thuisbezorgd. Het enige wat jij hoeft te doen is de oude bos weggooien en vers water in de vaas doen, de rest wordt voor je gedaan! Zo heb je toch een frisse bos in huis maar hoef je er niet zelf voor op pad, ideaal toch?

 

Kies jij voor droogbloemen of echte bloemen?