Een lekker warm gevoel in huis

De winter staat weer voor de deur en helaas kun je dan niet veel gebruik meer maken van de tuin. We zitten steeds meer binnen en moeten genieten van het interieur en het leven binnen. Zelf vind ik het heerlijke maanden en kruip ik het liefst lekker op de bank iedere avond. Maar ik mis toch de geur van de bloemen in huis, of die van een lekker zomers vuurtje

Ik vond dat zo lekker in de tuin! Lekker fikkie steken, de geur van verse bloemen. In de winter zit je dan met die centrale verwarming en vrijwel nooit bloemen. Toch saai.

Doe mij een open haard

Zo jammer dat het niet meer standaard in een huis zit. Een mooie warme open haard! Weet je nog hoe die lekker roken en dan zie dat zo uit die huizen komen. Vooral op boerderijen zie je ze nog. Ik kan mij voorstellen dat je om die reden alleen al een boerderij zou willen kopen. Of je eigen huis bouwen. Dat zie je ook heel veel. Met bedrijven als eyecatcher safety kun je dan ook lekker veilig op een hellend dak staan als je dus een schoorsteen wilt inbouwen. En dan zo een mooi dak met van die rode dakpannen. Heerlijk als het regent!

Je hebt natuurlijk ook van die nep open haarden, maar die hebben niet die lekkere houtgeur of dat knisperende geluid van vuur. Is toch anders. Je ziet ze trouwens ook wel eens in van die tiny houses. Veel mensen bouwen die nu zelf, en zijn helemaal ecologisch en warm.

In het huis houd ik dan verder ook van fijne warme kleuren, en het gebruik van stenen voor de echte warme berghut look. Maar wat ik al eerder zei, ik mis dan ook echt de bloemen. Dus hieronder een kort stukje over de winterbloemen!

De kleuren van deze winter

In een winterboeket worden vaak dezelfde kleuren gebruikt, die goed bij de wintermaanden passen. Zoals wit, rood en roze maar tegen de kerst kiezen ook meer mensen voor de kerstkleuren groen en rood in combinatie. Wit is eigenlijk altijd een goede kleur voor een mooi winterboeket. Het maakt de donkere dagen een stukje lichter en zorgt voor een frisse uitstraling van het huis. Verder is het natuurlijk leuk om te kijken naar de kleur van bijvoorbeeld kerstversiering en dergelijke in huis. Als je dit met elkaar kunt matchen dan is het helemaal super!

 

Bloemen die bij de winter passen

De kerstroos & de tulp zijn goed te combineren. Zeker wanneer je kiest voor witte, roze of rode tulpen die goed bij de kerstroos passen. Hoewel de naam je doet denken aan kerst, kun je de bloem al het hele winterseizoen kopen en staat zeker super mooi in een winterboeket op tafel. De Ilex wordt met name gebruikt in kerststukken maar kunnen ook in winterboeketten verwerkt worden. Mocht je zelf aan de slag gaan, dan mogen deze zeker niet ontbreken. Het zijn makkelijke bloemen die goed te gebruiken zijn. De Amaryllis is één van mijn favorieten bloemen en past goed bij de winter. De witte kleur geeft een fris en fijn gevoel in de donkere winterdagen.

DIY winterboeket

Er is bijna niets makkelijker dan zelf een boeket te maken voor op tafel. De winter leent zich uitstekend voor mooie rode, witte en groene bloemen en planten. Je vind altijd wel flinke takken met rode besjes eraan, en kleine witte winterbloemetjes. Ze staan prachtig op tafel. Je ruikt dan ook echt de winter in huis, dat maakt een zelfgemaakt boeket extra bijzonder.

warm gevoel in huis