5 tips om je tuin klaar te maken voor de winter en een spectaculaire lente te garanderen

Er is nog steeds tijd om te planten

Je hebt nog steeds de tijd om koele gewassen, zoals sla en andere groenten te planten, vooral als je vasthoudt aan de snelst rijpende variëteiten zoals rucola mix . Uien die in deze tijd van het jaar geplant zijn, zullen een paar maanden eerder klaar zijn om te oogsten. Naast groenten zijn er nog een hoop andere dingen die traditioneel in de herfst worden geplant, zelfs in noordelijke regio’s waar het koude weer vroeg komt.

Bollen

Ben je dol op de bollen die in het vroege voorjaar opkomen en bloeien terwijl de meeste planten nog steeds ontwaken uit hun winterslaap? De enige manier om ze te krijgen, is ze in de herfst te planten. Dit geldt voor tulpen, narcissen, irissen, krokussen, sneeuwklokjes en vele anderen. De meeste worden geplant op een diepte van 5 centimeter, maar controleer de verpakking als de vereisten voor individuele soorten variëren. De meeste in de herfst geplante bollen hebben een koude winter nodig om het bloeiproces te katalyseren.

Bodembedekkers

Bodembedekkers hebben een belangrijke functie voor je tuin. Veel boeren en tuinders zetten in de herfst en de winter deze planten neer om erosie te voorkomen en voedingsstoffen naar de bodem te brengen. De belangrijkste groep van bodembedekkers zijn peulvruchten (bonenfamilieplanten, zoals klaver, wikke en tuinbonen). Deze planten zetten stikstof uit de atmosfeer om in een vorm die planten kunnen gebruiken, de voedingsstoffen zijn vervolgens beschikbaar voor je voorjaarsgewassen.

Vaste planten

Vaste planten, heesters, wijnstokken en bomen: herfst is de ideale tijd om vaste planten te planten. De grond houdt nog steeds de warmte van de zomer vast en moedigt de wortels aan om te groeien, zelfs als de bladeren beginnen te vallen. Bovendien is de grond meestal zacht en droog, waardoor het makkelijker is om te planten dan in de natte, papperige aarde van het vroege voorjaar.

De laatste fase

Als je alles hebt geplant wat mogelijk is, is het tijd om de grond klaar te maken zodat deze klaar is voor de lente. Dit betekent het verwijderen van alle onkruiden, het bewerken van de grond en het mengen van compost om een ​​vruchtbare basis te creëren voor de gewassen van volgend jaar. Het is veel beter om compost in de herfst aan te brengen dan in de lente, omdat het tijd heeft om af te breken en de voedingsstoffen in de grond af te geven.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *