Winterboeketten op tafel

Winterboeketten op tafel

De winter staat weer voor de deur en helaas kun je dan niet veel gebruik meer maken van de tuin. We zitten steeds meer binnen en moeten genieten van het interieur en het leven binnen. Zelf vind ik het heerlijke maanden en kruip ik het liefst lekker op de bank iedere avond. Maar vaak merk je wel dat je minder bloemen en boeketten in huis hebt tijdens deze periode. Het is juist leuk om een mooi winterboeket op tafel te hebben.

 

De kleuren van deze winter

In een winterboeket worden vaak dezelfde kleuren gebruikt, die goed bij de wintermaanden passen. Zoals wit, rood en roze maar tegen de kerst kiezen ook meer mensen voor de kerstkleuren groen en rood in combinatie. Wit is eigenlijk altijd een goede kleur voor een mooi winterboeket. Het maakt de donkere dagen een stukje lichter en zorgt voor een frisse uitstraling van het huis. Verder is het natuurlijk leuk om te kijken naar de kleur van bijvoorbeeld kerstversiering en dergelijke in huis. Als je dit met elkaar kunt matchen dan is het helemaal super!

 

Bloemen die bij de winter passen

De kerstroos & de tulp zijn goed te combineren. Zeker wanneer je kiest voor witte, roze of rode tulpen die goed bij de kerstroos passen. Hoewel de naam je doet denken aan kerst, kun je de bloem al het hele winterseizoen kopen en staat zeker super mooi in een winterboeket op tafel. De Ilex wordt met name gebruikt in kerststukken maar kunnen ook in winterboeketten verwerkt worden. Mocht je zelf aan de slag gaan, dan mogen deze zeker niet ontbreken. Het zijn makkelijke bloemen die goed te gebruiken zijn. De Amaryllis is één van mijn favorieten bloemen en past goed bij de winter. De witte kleur geeft een fris en fijn gevoel in de donkere winterdagen.

DIY winterboeket

Er is bijna niets makkelijker dan zelf een boeket te maken voor op tafel. De winter leent zich uitstekend voor mooie rode, witte en groene bloemen en planten. Je vind altijd wel flinke takken met rode besjes eraan, en kleine witte winterbloemetjes. Ze staan prachtig op tafel. Je ruikt dan ook echt de winter in huis, dat maakt een zelfgemaakt boeket extra bijzonder.

 

Merk jij ook dat je minder bloemen en planten in huis hebt tijdens de winter? Zou jij een winterboeket op tafel ook leuk vinden?

Back to Top
%d bloggers liken dit: