De woontrends van 2020 zijn zacht en gewaagd!

De woontrends van 2020 zijn vooral kenmerkend door stoere en gewaagde kleuren kleuren gecombineerd met industriële en natuurlijke materialen. Vandaag een blik op de woontrends van 2020, kijk je mee!

Woontrend van 2020 in kleuren

De kleuren die je veel terug ziet in 2020 zijn voornamelijk; donkerblauw/grijsblauw, spicy rood, taupe en pastel roze. De kleuren geven een gevoel van zelfverzekerdheid en comfort. Kleuren zijn erg belangrijk voor je interieur, ze kunnen de ruimte kleiner of groter maken, warmte geven of juist een fris en licht gevoel creëren.

Vind je het hele huis in 1 kleur teveel, neem dan bijvoorbeeld 1 grote muur die je behangt. Behang geeft vaak een net wat zachter of speelser effect. Helemaal als je niet 1 massief blok wilt. Zo kun je met behang ook wat meer spelen met kleuren en materiaal. Bij Decorette.nl heb je echt fantastische prints en materialen. Niet voor niets is behang echt weer helemaal terug dit jaar!

woontrends van 2017 2

Planten

Meer groen in huis is wat je ook steeds meer gaat zien. En juist de mix van verschillende soorten planten (klein en groot) geeft een speels effect. Planten brengen je huis tot leven! En dan heb ik het niet alleen over de woonkamer maar ook in de keuken, toilet, badkamer en slaapkamer kan je planten neer zetten. Laat je bij de aankoop van planten goed informeren. Niet elke plant kan tegen een vochtige ruimte zoals de badkamer.

Materialen

In het begin gaf ik het al aan natuurlijke en industriële  materialen zul je dit jaar overal vinden. Kurk is één van dé natuurlijke materialen van 2020. Denk aan onderzetters wie kent ze niet? Of tafeltjes, krukjes of een prikbord. Bij vloeren kun je nog steeds erg goed laminaat gebruiken. Tips hierover vind je hier.

woontrends van 2017

Patronen

Ook bohemian mag weer dit jaar, Sierkussens, plates en kleden zijn allemaal voorzien van leuke hippe patronen en gemixt met verschillende kleuren.

TIP:  Leuke quotes of dieren afbeeldingen uitprinten en inlijsten voor aan de muur!

Ik vind woontrends erg leuk om op de voet te volgen. En om er een beetje in mee te gaan pas ik  kleine dingen aan in mijn huis zoals; lichten, kussen en accessoires. Bij mij thuis zie je vooral de taupe kleuren terug op de muren, gemixt met natuurlijke materialen en pastel roze en gouden woonaccessoires. Kortom met een aantal kleine aanpassingen in je huis kan je al een hele andere stijl of sfeer creëren.

Wat vind jij van De woontrends van 2020?