Interior - Design - Lifestyle

Zó geef je de ruimte onder de trap een nieuw leven

Zó geef je de ruimte onder de trap een nieuw leven

Heb je nog ruimte vrij onder de trap maar heb je geen idee wat je hiermee kunt doen? Je hoeft het niet langer enkel als rommelhok of opbergplaats voor de kerstspullen te gebruiken. Met de onderstaande tips ontdek je hoe jij die loze ruimte nieuw leven in kunt blazen, in een mum van tijd!

 

Het is altijd fijn om wat extra opbergruimte in huis te hebben, maar waar veel mensen niet bij stilstaan is dat de ruimte onder de trap veel beter benut kan worden dan als enkel opslagruimte. Wie weet doe je wel nieuwe inspiraties op en kijk jij binnenkort naar een hele nieuwe ruimte in je woning.

 

Speelhuisje voor de kinderen

Heb je kinderen? Dan weet je als geen ander hoe je woonkamer eruit kan zien als een peuterspeelzaal, gezien al het speelgoed dat zich door de kamer verspreid. Door de ruimte onder de trap om te toveren tot een speelhuisje, heb je gelijk een ‘vaste’ plek waar al het speelgoed terecht kan. Het is niet alleen erg handig, maar ook nog eens heel leuk. Kinderen houden ervan zich terug te kunnen trekken in hun eigen omgeving, met hun favoriete speelgoed. Hoe leuk is het dan ook dat zij een hele speciale speelhoek hebben, op een hele ‘geheime’ plek!

 

Binnenshuis hondenhok

Sommige honden hebben wat meer moeite met ‘stilzitten’ dan andere honden. Hun kleed of mand is op het moment dat jij ‘plaats’ zegt niet aantrekkelijk genoeg. Dit kan voor jezelf soms vervelend zijn, maar ook je hond komt zo niet aan zijn nodige ontspanning. Door de ruimte onder de trap in te richten als hondenhok, geef je je hond een ruime eigen plek, die je zo nodig ook kunt afsluiten. Het is een ontspannenere ruimte dan bijvoorbeeld een kale Bench en de hond heeft genoeg ruimte om zich te bewegen. Zo kun je hem lekker met zijn favoriete speeltjes en een bakje water in zijn eigen paleisje laten uitrusten.

 

Een nieuwe (boeken)kast

Heb je geen ruimte meer in de woonkamer, maar wil je wel heel graag een nieuwe kast of boekenkast? Dan kun je de ruimte onder de trap daar goed voor gebruiken. Door simpelweg een paar planken te plaatsen creëer je al een volledige nieuwe kast waar je al je kleding, spulletjes of boeken kwijt kunt. Je bespaard hierdoor een hoop ruimte en het staat ook nog eens superluxe als je dan je nieuwe kast opentrekt.

 

Succes en veel plezier met je gloednieuwe benutte ruimte!

inspiratie%d bloggers liken dit: