Zó geef je je woonkamer een make-over onder 100 euro!

Is je woonkamer toe aan een verfrissende touch-up of wil het zelfs een volledige make-over geven? Dan kun je de onderstaande tips vast goed gebruiken. Het is namelijk mogelijk om voor een zeer betaalbare prijs, je woonkamer toch een volledige switch te geven. Lekker verfrissend en helemaal in jouw stijl natuurlijk. Hieronder ontdek je hoe dat kan.

 

Of je nu een paar nieuwe kleuren in je strakke design wil brengen of juiste en totale make-over wilt ondergaan; je woonkamer opknappen kan flink in de euro’s oplopen. Dat kan je misschien nog wel eens tegenhouden in het maken van die ene stap die je zo graag wilt zetten; je woonkamer omtoveren tot een nieuwe stijl. Toch is het mogelijk om je woonkamer onder de 100 euro, toch een gehele metamorfose te laten ondergaan.

Touch-up met nieuwe kleuren

De eerste stap die je wilt zetten bij je woonkamer transformatie is kijken naar de kleuren die je al hebt en kleuren die je graag zou willen hebben. Het is hierbij belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat goed past. Een strakke zwart-witte kamer kan bijvoorbeeld al enorm anders ogen met warme rode en paarse, of juist frisse blauwe en groene tinten. Dat bepaal je dus eerst.

 

De eerste stap in woonkamer transformatie; hoezen

Nee, je hoeft absoluut geen nieuwe banken of stoelen aan te schaffen als je voor een nieuwe look wilt gaan. De oplossing; nieuwe hoezen! Tegenwoordig zijn erbij zowel de duurdere designzaken, als het welbekende budgetvriendelijke IKEA verschillende soorten hoezen te verkrijgen. Ze zijn er echt in alle soorten en maten te verkrijgen. Een pluspuntje; ze zijn ook nog eens makkelijk schoon te maken!

 

Geen nieuwe hoezen? Kies bedekking!

Vind je de kleur van je bank of stoelen juist heel mooi maar wil het nog een beetje extra fleur en kleur geven? Dan kun je je zitmeubels een geweldige touch-up geven door ze te bedekken met dekens en kussens. Het oogt ontzettend gezellig, zo’n superzacht dekentje op de bank en het is ook nog eens hartstikke stijlvol. Ook deze zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Winkels zoals de Xenos en de Action hebben heel veel van dit soort spulletjes die gegarandeerd bij je stijl zullen passen.

 

Eén nieuwe muur

Deze ‘kleine’ stap laat je kamer er in een keer volledig anders uitzien. Door slechts één muur te schilderen, in een andere kleur dan de rest, breng je een hele nieuwe sfeer in je woonkamer. Het leukst is dan natuurlijk dat je een kleur kiest die aansluit op je nieuwe dekens, kussens en hoezen. Nog even afmaken met een paar leuke accessoires zoals bijpassend gekleurde kaarsen en schaaltjes en je kamer is helemaal als nieuw.

 

Veel plezier en succes met je simpele maar grootse transformatie!

woonkamer make over onder de 100 euro - budget

man