Zo haal je die vieze geur uit je interieur!

Wat zijn ze mooi he, die ribfluwelen banken. Of die vette suede love seat? Minder leuk zijn die eet geuren, de parfum van je puber die net iets teveel gespoten heeft of je man met zijn zweetsokken op de bank! Wat dacht je van je gordijnen? Hoe krijg je die vieze geur uit je interieur?

Geurtjes in huis

Wij hebben een puber die gelooft in de kracht van parfum. Veel parfum. En deo. En body spray. Als die wegloopt ruikt het huis naar een bordeel. Want tel daar de geur van puberzweet en mannen sokken bij op. Het is gewoon niet lekker hier. Als eerste gaan hier dus de ramen flink open. Bij kou een half uurtje tegenover elkaar open zetten, en bij mooi weer staan ze praktisch de hele dag open. Dit scheelt enorm. Ook kan de frisse lucht in huis geen kwaad, een beetje zuurstof is goed voor productiviteit. 

Erg lekker vind ik ook om een paar kaarsen aan te steken. In de toilet, de keuken, de woonkamer, de gang.. Bedenk het maar. Nu heb ik geen kleine kinderen, maar daar moet je wel even op letten. Je kunt ze ook wat hoger zetten. Wierrook vind ik heel fijn, en dan zijn de geurtjes ook meteen weg. Mijn dochters vinden de rook weer smerig (en is eigenlijk ook helemaal niet goed voor ze) dus ik steek die altijd op als ik alleen ben.

Geurtjes in de bank of de gordijnen

Ik vind hem zo lekker. De geur van een nieuwe bank. Ik heb een uur op onze nieuwe bank gelegen gewoon even lekker voor dat de rest er met zijn pootjes op mocht. Helaas na verloop van tijd gaan de geuren er toch in zitten. Je kunt zelf de muffe geur uit meubels verwijderen door bijvoorbeeld de gordijnen of de bankhoes te wassen. 

Tip bij de gordijnen wassen: Was ze niet te heet, en doe ze niet in de droger. Hang ze vochtig op waardoor ze vanzelf rechttrekken en langer mooi blijven. Bovendien ruikt je hele kamer dan naar schone was!

Helaas zijn niet alle bankhoezen af te halen. Je kunt dan eventueel met een zachte doek en speciaal spul voor leer gebruiken. De tip die ik kreeg was met een vochtige doek zachtjes wrijven bij vlekken. Maar neem dan het hele oppervlak mee. Dan krijg je geen vlekken. Ik doe spuit dan meestal iets van Febreze ofzo over de bank van een afstandje.

Lukt het echt niet zelf dan is een goede ozonbehandeling ook echt een uitkomst. Je meubelen zien en ruiken dan weer alsof ze net uit de fabriek komen.

Zo haal je die vieze geurtjes uit de bank