Zo maak je een eigen walk-in-closet!

Een walk-in-closet is toch iedereens droom? Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen zonder duizenden euro’s uit te geven aan een dure maatwerk kast. Ik geef je een aantal tips zodat je zelf een eigen walk-in-closet kunt maken!

Wat is een walk-in-closet

Letterlijk vertaald is het een kast waar je in kunt lopen. Ook wel een inloopkast. In landen als Amerika zie je vaak hele fancy kamers die volledig zijn ingericht tot kledingkamers. Hoge kasten tot aan het plafond, een mooie poef of hocker en overal lades en hang gedeeltes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Echter heeft de gemiddelde Nederlander niet het budget en/of de ruimte om zo’n fancy kast te laten maken. Tijd om dus eens zelf aan de slag te gaan!

Begin bij de basis

Om te beginnen is het goed om eens te kijken welke ruimte je er voor hebt. Heb je bijvoorbeeld nog een klein kamertje waar bijvoorbeeld vroeger de wasmachine stond of wat de kinderkamer was? Dan is dat vaak al een perfecte ruimte. 

Vervolgens is het handig om een plattegrond te tekenen. Meet alles goed op en vergeet ook zeker niet de hoogte van de kamer mee te nemen. Zo kun je direct kijken naar de hoogte van de kasten die je wilt gebruiken en kom je niet voor verassingen te staan bij het monteren van de kasten.

Op maat, of toch niet?

Je kunt natuurlijk voor een maatwerk kast gaan om je walk-in-closet te maken. Het mooie daar aan is dat het perfect past in de ruimte die je hiervoor beschikbaar hebt. Je kunt dan ook direct alles zo indelen zoals jij het wilt. Bijvoorbeeld veel hang gedeeltes of juist meer lades. Het nadeel, het is erg kostbaar.

Toch voor een “standaard” kast gaan!

Ja, het is namelijk écht niet nodig om een dure maatwerk kast te laten maken. De meeste kledingkasten komen namelijk in diverse maten waardoor je zelf een mooie ruimte kunt inrichten. Zorg er dus voor dat je de maten goed op papier hebt staan en ga dan een garderobekast kopen. Soms lukt het prima om 2 “kant en klare kasten” naast elkaar te zetten. In andere gevallen kun je wellicht kijken naar een kast die in verschillende maten te koop is. Er zijn in ieder geval mogelijkheden zat. En vergeet niet, de afwerking is minstens zo belangrijk voor een luxe uitstraling.

Tip: Wil je een “open” walk-in-closet” maken? Kijk dan of je kasten zonder deuren kunt kopen. Een likje verf en ze zien er nog luxer dan luxe uit!

Hopelijk word ook jouw walk-in-closet een succes! Vergeet ons niet te taggen als je een mooi project af hebt, we zien het graag voorbij komen!

Walk in closet zelf maken