Zo maak je op budget een luxe badkamer!

Een luxe badkamer maken met maar een beperkt budget? Dat is zeker mogelijk! Hoe je dat kunt doen leg ik je in dit artikel uit.

Eyecatchers

Net als in iedere kamer kun je de boel een luxe uitstraling geven door met eyecatchers te werken. Dit zijn losse items die direct de overhand nemen zodra je in de kamer komt. Denk bijvoorbeeld aan een grote lamp, een sprankelende spiegel of misschien een bijzondere kast om je handdoeken in op te bergen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Tip: Xenos heeft heel vaak van dit soort toffe items, en ook nog eens voor een zacht prijsje.

Planten in je badkamer, YES!

Een luxe uitstraling creeer je heel makkelijk door planten te gebruiken in je badkamer. Let wel op dat je de juiste planten kiest. Niet alle planten kunnen namelijk goed tegen te veel vocht. De graslelie en bijvoorbeeld varens kunnen prima leven in je badkamer. Maar ook orchideeën en aloë vera planten doen het erg goed. Genoeg keuze dus!

Pimp it up

Geen budget om nieuwe badkamermeubels aan te schaffen? Pimp je oude meubels dan of ga op zoek naar goedkope badkamermeubels die passen in de stijl die je wilt creëren. Voor het pimpen van je oude meubels zijn verschillende manieren. Je zou bijvoorbeeld de frontjes van je kast kunnen vervangen, handvatten veranderen of misschien ben je wel handig en kun je zelf de kastjes wrappen in een kleur of print die je leuk vind. 

Afwerking is key

Dat klinkt misschien gek, maar een goede afwerking doet heel veel voor het oog. Wanneer je vieze kitnaden en lelijke randjes ziet spreekt het geen luxe uit. Zorg er dus voor dat je alle afwerkingen goed naloopt en waar nodig opnieuw doet. Een Blauberg badkamer ventilator zorgt ervoor dat de badkamer goed geventileerd blijft en je dus geen nare schimmel krijgt. Een belangrijk detail die vaak wordt vergeten. Dit terwijl een goede ventilator een prioriteit zou moeten zijn in een badkamer. Zelfs als je goede schimmelwerende verf hebt gebruikt. Het is gewoon zonde van de mooie badkamer.

Nog een kleine bonus tip: Neem de tijd! Ik snap dat je direct aan de slag wilt, maar kijk eerst eens goed wat jij een mooie stijl vind. En zoek daar de juiste items bij. Zo voorkom je dat je met impuls aankomen thuis komt die eigenlijk helemaal niet zo goed passen bij wat je voor ogen had.luxe badkamer op een budget