Zo maak je van je tuin een wintertuin!

Lekker in de winter van je tuin genieten? Zonder te bibberen van de kou? Het kan! In dit artikel geef ik je een aantal tips om van jouw tuin, een heerlijke wintertuin te maken.

Terrasoverkapping

Wil je het liefste het hele jaar genieten van je tuintje? Dan heb je pech, want in Nederland is de kans heel groot dat je dan het grootste gedeelte van de tijd in de regen zit. Gelukkig kan een terrasoverkapping je enorm helpen. Een terrasoverkapping kun je direct aan je gevel laten bevestigen. Het voordeel is dat je dan niet in de regen staat. Wist je dat je de overkapping ook helemaal kan betrekken bij je interieur? Daarvoor hoef je alleen maar schuifdeuren voor te installeren. Hierdoor blijft de warmte binnen en kun je een mooie bank en tafel plaatsen zodat je altijd lekker kan genieten van je mooie tuintje.

Terrasverwarmer

Niet alleen fijn voor wanneer het wat kouder word, maar ook heel erg fijn als je een terrasoverkapping hebt. Wanneer je een dichte overkapping hebt blijft de warmte ook nog eens binnen en kun je er echt heerlijk genieten van een mooi winters uitzicht. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een terrasverwarmer.

– Waar ga je de terrasverwarmer plaatsen?
– Hoe groot is de ruimte die er verwarmd moet worden?
– Gas of elektrische terrasverwarmer?

Nog een tip van flip, wanneer je een grote oppervlakte moet verwarmen is het soms beter om juist 2 terrasverwarmers te installeren in plaats van 1. Zo is namelijk de spreiding van de warmte groter.

Bloemen in de winter

Ga voor groen of winterbloeiers in je tuin. Zo heb je het hele jaar door mooie planten. Je hebt winter klimplanten die je schutting groen houden en door middel van mooie borders of bakken geef je de tuin ook een mooie “aangeklede” uitstraling zelfs wanneer je plantjes niet in bloei staan.

Verlichting doet wonderen

Juist in de winter kan dat extra beetje verlichting in je tuin extra sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan mooie lampjes langs je looppad, verlichting aan je schutting of wellicht zelfs in de boompjes. Stel ze in met een timer en dan hoef je er niet eens meer naar om te kijken! Het staat ook nog eens reuze gezellig.

Hang eens een vetbolletje op

Ja echt, hoe leuk is het als er allemaal vrolijke vogeltjes in jouw tuin op bezoek komen!En voor de vogels die hier blijven natuurlijk erg fijn.