Zo pimp je je lelijke radiator!

Een radiator kan hoewel het noodzakelijk is een doorn in het oog zijn. Maar wist je dat dat helemaal niet nodig hoeft te zijn? Met een paar handige tips van ons verberg je zo je radiator! Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Pimpen hoeft natuurlijk niet..

Laten we beginnen met iets simpels. Wanneer je namelijk direct een mooie design radiator aanschaft hoeft het namelijk geen doorn in het oog te zijn. Zeker wanneer je naar een nieuwbouw woning verhuist kan je nog alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij vasco radiatoren. Vasco is het meest vooraanstaande radiator designmerk van Europa en heeft echt hele mooie modellen.

Radiatorombouw

Heb je een bestaande woning waar bijvoorbeeld al een radiator in zit waar je niet blij mee bent kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf een radiatorombouw te maken. Bij diverse bouwmarkten verkopen ze kant en klare radiatorombouw pakketten waar mee je je oude lelijke radiator mooi kan wegwerken.

Zorg er voor dat je vooraf je radiator goed opmeet. Daarna kun je berekenen welk pakket je nodig hebt en kiezen welke bekleding je wilt voor je radiator. Zo zijn er bijvoorbeeld mooi gevlochten panelen, maar ook glas en aluminium varianten. Mocht je het allemaal nog een mooi kleurtje willen geven, ga dan voor een MDF variant. Deze kun je namelijk makkelijk overschilderen.

TIP! Verf eerst alle delen en ga dan je radiatorombouw in elkaar zetten. Zo weet je zeker dat je ieder kiertje geverfd hebt!

Besparen op de kosten?

Wil je niet al te veel uitgeven om je radiator om te bouwen? Dan kun je ook bijvoorbeeld met oude pallets aan de slag. Het is wel een hoop zaagwerk. Maar het resultaat kan dan ook wel echt enorm leuk zijn. Zeker wanneer dit bij de rest van je interieur past.

Een andere optie is om met MDF te gaan werken. Zoals ik al eerder vertelde is dit een materiaal wat je heel makkelijk kan overschilderen. En wanneer je een beetje goed overweg kan met een boormachine en zaag kun je binnen no time een mooie radiator ombouw maken!

Veel succes!